Прийняття рішення про зміну адреси об’єкта нерухомого майна БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Прийняття рішення про зміну адреси об’єкта нерухомого майна

  • Переглядів: 203

     Якщо власниками (співвласниками) об'єкта нерухомості, якому присвоєно адресу, вирішено здійснити об’єднання, поділ об’єкта нерухомого майна або виділення частки з об’єкта нерухомого майна, потрібно змінити адресу такого об'єкта нерухомого майна. Для цього необхідно звернутись до суб'єкта надання адміністративної послуги з пакетом документів.

Фахівцями сектору «Козівське бюро правової допомоги»  проведено робочу зустріч

Фахівцями сектору «Козівське бюро правової допомоги» проведено робочу зустріч

  • Переглядів: 184

    У відділі організаційно-виконавчої роботи та  відділі земельних ресурсів  Козівської селищної ради говорили про продовження строку дії договору оренди земельної ділянки на період воєнного стану для трудового колективу.

Заміна сторін у договорі оренди землі: підстави, порядок, наслідки. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Заміна сторін у договорі оренди землі: підстави, порядок, наслідки.

  • Переглядів: 3311

    Договір оренди землі - це договір, за яким орендодавець зобов’язаний за плату передати орендареві земельну ділянку у володіння і користування на певний строк, а орендар зобов’язаний використовувати земельну ділянку відповідно до умов договору та вимог земельного законодавства.

Адміністративна відповідальність за порушення трудового законодавства та оплати праці БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Адміністративна відповідальність за порушення трудового законодавства та оплати праці

  • Переглядів: 300

      Адміністративна відповідальність накладається на підставі рішення суду на посадових осіб підприємства. Підставою для рішення суду є направлений в суд протокол постанови про накладання адмінштрафу, який виписує інспектор з органу Держпраці під час перевірки роботодавців.

Медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб

  • Переглядів: 170

      Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно.

Умови, за яких обмін жилими приміщеннями не допускається БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Умови, за яких обмін жилими приміщеннями не допускається

  • Переглядів: 232

      Відносини щодо обміну житловими приміщеннями регулюються ЖК та Правилами обміну житлових приміщень. Обмін житлового приміщення є угодою між наймачами цих приміщень про взаємну передачу прав та обов'язків, пов'язаних із користуванням цим приміщенням. Обмін житлових приміщень зумовлює припинення одних правовідносин і виникнення інших. Право на обмін житлового приміщення надано лише особам, яким належить самостійне і постійне право користування житловим приміщенням.

Дії громадянина у разі втрати паспорта для виїзду за кордон під час перебування за межами України. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Дії громадянина у разі втрати паспорта для виїзду за кордон під час перебування за межами України.

  • Переглядів: 509

     Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) — документ, що посвідчує особу громадянина України під час перетинання державного кордону України та перебування за кордоном.

Порядок поновлення актових записів цивільного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок поновлення актових записів цивільного стану

  • Переглядів: 1152

      Відповідно до статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті.

Що робити якщо посилка загубилася? БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Що робити якщо посилка загубилася?

  • Переглядів: 213

     Якщо після зазначених строків посилку одержувач так і не отримав, тобто загубилася посилка Укрпошта (при цьому обов'язково відвідавши відділення пошти, в яке була відправлена ​​відповідна посилка), і по білінгу (трекінгу) поштового відправлення неможливо визначити її місцезнаходження, то необхідно задуматися про подачу відповідної заяви про розшук поштового відправлення.

Захід з  нагоди Всеукраїнського тижня права БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Захід з  нагоди Всеукраїнського тижня права

  • Переглядів: 166

     З  нагоди Всеукраїнського тижня права, Міжнародного дня прав людини та в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» фахівець сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Пекар разом з інспектором сектору ювенальної превенції СПД №1 в смт.Козова, лейтенант поліції Тамарою Кривокульською та головним спеціалістом Служби у справах дітей Козівської селищної ради Хміль Надією провели захід для учнів 7-8 класів Городищенського ліцею Козівської селищної ради.