Медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Медичне обслуговування внутрішньо переміщених осіб

  • Переглядів: 144

      Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно.

Умови, за яких обмін жилими приміщеннями не допускається БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Умови, за яких обмін жилими приміщеннями не допускається

  • Переглядів: 209

      Відносини щодо обміну житловими приміщеннями регулюються ЖК та Правилами обміну житлових приміщень. Обмін житлового приміщення є угодою між наймачами цих приміщень про взаємну передачу прав та обов'язків, пов'язаних із користуванням цим приміщенням. Обмін житлових приміщень зумовлює припинення одних правовідносин і виникнення інших. Право на обмін житлового приміщення надано лише особам, яким належить самостійне і постійне право користування житловим приміщенням.

Дії громадянина у разі втрати паспорта для виїзду за кордон під час перебування за межами України. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Дії громадянина у разі втрати паспорта для виїзду за кордон під час перебування за межами України.

  • Переглядів: 456

     Паспорт громадянина України для виїзду за кордон (закордонний паспорт) — документ, що посвідчує особу громадянина України під час перетинання державного кордону України та перебування за кордоном.

Порядок поновлення актових записів цивільного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок поновлення актових записів цивільного стану

  • Переглядів: 929

      Відповідно до статті 9 Закону України "Про державну реєстрацію актів цивільного стану" реєстрація актів цивільного стану проводиться з метою забезпечення реалізації прав фізичної особи та офіційного визнання і підтвердження державою фактів народження фізичної особи та її походження, шлюбу, розірвання шлюбу, зміни імені, смерті.

Що робити якщо посилка загубилася? БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Що робити якщо посилка загубилася?

  • Переглядів: 185

     Якщо після зазначених строків посилку одержувач так і не отримав, тобто загубилася посилка Укрпошта (при цьому обов'язково відвідавши відділення пошти, в яке була відправлена ​​відповідна посилка), і по білінгу (трекінгу) поштового відправлення неможливо визначити її місцезнаходження, то необхідно задуматися про подачу відповідної заяви про розшук поштового відправлення.

Захід з  нагоди Всеукраїнського тижня права БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Захід з  нагоди Всеукраїнського тижня права

  • Переглядів: 142

     З  нагоди Всеукраїнського тижня права, Міжнародного дня прав людини та в рамках Всеукраїнської кампанії «16 днів проти насильства» фахівець сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Пекар разом з інспектором сектору ювенальної превенції СПД №1 в смт.Козова, лейтенант поліції Тамарою Кривокульською та головним спеціалістом Служби у справах дітей Козівської селищної ради Хміль Надією провели захід для учнів 7-8 класів Городищенського ліцею Козівської селищної ради.

Поновлення на роботі незаконно звільненого працівника БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Поновлення на роботі незаконно звільненого працівника

  • Переглядів: 242

      Після звільнення працівник може звернутися з позовною заявою про поновлення на роботі й оплату за час вимушеного прогулу до місцевого загального суду за місцезнаходженням підприємства (установи, організації) або за зареєстрованим місцем проживання/перебування позивача відповідно до порядку, передбаченого законодавством, в місячний строк з дня вручення копії наказу (розпорядження) про звільнення .

Правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству»

  • Переглядів: 136

     6 грудня 2022 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» за участі фахівця Сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксани Адамів та провідного інспектора Мирона Музички.

Конкурс з відбору медіаторів БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Конкурс з відбору медіаторів

  • Переглядів: 176

       З 03 по 28 грудня 2022 року Координаційний центр з надання правової допомоги проводить конкурсний відбір медіаторів, які залучаються центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Виділення однієї земельної ділянки різним особам БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Виділення однієї земельної ділянки різним особам

  • Переглядів: 201

     У правозастосовчій практиці  часто у клієнтів виникають питання щодо виділення тієї самої земельної ділянки різним особам, при цьому кожна особа в наступному вважає саме себе повноправним власником означеної земельної ділянки. При цьому накладення земельних ділянок є розповсюдженою підставою  відмови в проведенні державної реєстрації земельної ділянки, присвоєнні земельній ділянці кадастрового номеру, внесення прав на ділянку до реєстру речових прав.