Право постійного користування земельною ділянкою БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Право постійного користування земельною ділянкою

  • Переглядів: 3413

            Згідно статті 92 Земельного кодексу України , право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Доволі часто люди при успадкуванні земельного паю, який перебуває в оренді, не знають як діяти, чи потрібно ще раз укладати договір з орендарем? БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Доволі часто люди при успадкуванні земельного паю, який перебуває в оренді, не знають як діяти, чи потрібно ще раз укладати договір з орендарем?

  • Переглядів: 682

         Для того щоб оформити право власності на земельну ділянку у порядку спадкування, спадкоємцю необхідно здійснити наступні дії:

Реєстрація права власності на майно, що розташоване на окупованій територіїї України БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Реєстрація права власності на майно, що розташоване на окупованій територіїї України

  • Переглядів: 225

     Відповідно до ст. 11 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України"на тимчасово окупованій території право власності охороняється згідно із законодавством України. За державою Україна, Автономною Республікою Крим, територіальними громадами, у тому числі територіальною громадою міста Севастополя, державними органами, органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами публічного права зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що знаходиться на тимчасово окупованій території.

Відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству»

  • Переглядів: 376

               5 жовтня 2022 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» за участі фахівця Сектору «Козівське бюро правової допомоги» та провідним інспектором Мироном Музичкою.

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели  консультаційну роботу  на тему «Успадкування земельного паю, який перебуває в оренді» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели консультаційну роботу на тему «Успадкування земельного паю, який перебуває в оренді»

  • Переглядів: 402

     В рамках програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» фахівці Сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели захід щодо «Успадкування земельного паю, який перебуває в оренді» для трудового колективу та мешканців громади Теофіпільського старостинського округу.

Довідки про несудимість більше не видаватимуть БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Довідки про несудимість більше не видаватимуть

  • Переглядів: 804

          Раніше для підтвердження інформації про наявність чи відсутність судимості отримували довідки про несудимість. З 15 квітня 2022 року такий документ більше не видають в паперовому або електронному вигляді.

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Оголошено конкурс з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги

  • Переглядів: 663

               Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 19.09.2022 р. № 2164/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Закарпатській, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Львівській, Одеській, Полтавській, Тернопільській, Хмельницькій, Чернівецькій та Чернігівській областях» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомляє про проведення з 20 вересня по 02 грудня 2022 року конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги в вищевказаних областях (далі – конкурс).

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели робочу зустріч в Службі у справах дітей Козівської селищної ради

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели робочу зустріч в Службі у справах дітей Козівської селищної ради

  • Переглядів: 353

     На сьогодні актуальним серед неповнолітніх осіб та взагалі серед населення залишається питання надання права на шлюб особам, які не досягли вісімнадцяти років.