Виправлення помилки у свідоцтві про право власності на житло в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Виправлення помилки у свідоцтві про право власності на житло в судовому порядку

  • Переглядів: 419

     Свідоцтво про право власності - це документ, який підтверджує виникнення права власності при здійсненні державної реєстрації прав на нерухоме майно, яке видається фізичним та юридичним особам.

Судовий порядок виправлення недоліків нотаріального акту БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Судовий порядок виправлення недоліків нотаріального акту

  • Переглядів: 826

      В процесі вчинення нотаріальної дії нотаріус з різного роду причин може допускати помилки при вчиненні нотаріальної дії та оформленні нотаріального акту. Ці помилки можуть полягати як в певній описці, яка хоча й потребує свого виправлення, поміж тим не впливає на дійсність вчиненого нотаріального акту, так і бути більш суттєвими, наслідком яких є недійсність вчиненої нотаріальної дії та постановленого нотаріального акту. У зв'язку з допущеними при вчиненні нотаріальних дій помилками у заінтересованих осіб виникає необхідність у їх виправленні.

Консультування громадян в Конюхівському старостинському окрузі БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Консультування громадян в Конюхівському старостинському окрузі

  • Переглядів: 734

     26 жовтня 2022 року Конюхівському старостинському окрузі відбулось консультування громадян завідувачем сектору «Козівське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги.

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели семінар на тему: «Компенсація за роботу у вихідні дні» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Спеціалісти сектору «Козівське бюро правової допомоги» провели семінар на тему: «Компенсація за роботу у вихідні дні»

  • Переглядів: 197

       Щоб захистити трудові права мешканців нашої громади,  для трудового колективу Козівської районної філії обласного центру зайнятості та мешканців громади було проведено семінар на тему: «Компенсація за роботу у вихідні дні» фахівцем Сектору «Козівське бюро правової допомоги».

Право постійного користування земельною ділянкою БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Право постійного користування земельною ділянкою

  • Переглядів: 4137

            Згідно статті 92 Земельного кодексу України , право постійного користування земельною ділянкою - це право володіння і користування земельною ділянкою, яка перебуває у державній або комунальній власності, без встановлення строку.

Доволі часто люди при успадкуванні земельного паю, який перебуває в оренді, не знають як діяти, чи потрібно ще раз укладати договір з орендарем? БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Доволі часто люди при успадкуванні земельного паю, який перебуває в оренді, не знають як діяти, чи потрібно ще раз укладати договір з орендарем?

  • Переглядів: 825

         Для того щоб оформити право власності на земельну ділянку у порядку спадкування, спадкоємцю необхідно здійснити наступні дії:

Реєстрація права власності на майно, що розташоване на окупованій територіїї України БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Реєстрація права власності на майно, що розташоване на окупованій територіїї України

  • Переглядів: 256

     Відповідно до ст. 11 Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України"на тимчасово окупованій території право власності охороняється згідно із законодавством України. За державою Україна, Автономною Республікою Крим, територіальними громадами, у тому числі територіальною громадою міста Севастополя, державними органами, органами місцевого самоврядування та іншими суб’єктами публічного права зберігається право власності та інші речові права на майно, у тому числі на нерухоме майно, включаючи земельні ділянки, що знаходиться на тимчасово окупованій території.

Відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству»

  • Переглядів: 399

               5 жовтня 2022 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: «Запобігання та протидія домашньому насильству» за участі фахівця Сектору «Козівське бюро правової допомоги» та провідним інспектором Мироном Музичкою.