Зміна прізвища дитини в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Зміна прізвища дитини в судовому порядку

  • Переглядів: 89

     У разі незгоди одним із батьків щодо зміни прізвища дитини спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. Під час вирішенні спору приймаються до уваги виконання батьками своїх обов'язків щодо дитини, а також інші обставини, які засвідчують відповідність зміни прізвища інтересам дитини.

Порядок зняття арешту з майна у виконавчому провадженні БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок зняття арешту з майна у виконавчому провадженні

  • Переглядів: 4671

     Виконавець під час проведення виконавчих дій вчиняє примусові заходи щодо виконання рішень, серед таких дій є накладення арешту на майно та кошти боржника.

Інформування працівників Козівського будинку дитячої та юнацької  творчості «Юність»  про безоплатну правову допомогу. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Інформування працівників Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» про безоплатну правову допомогу.

  • Переглядів: 119

     18 травня 2023 року завідувач Сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Адамів провела робочу зустріч з трудовим колективом та вихованцями  Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» з метою розширення доступу до безоплатних правових послуг.

Визначення місця проживання дитини в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Визначення місця проживання дитини в судовому порядку

  • Переглядів: 648

     Згідно Сімейного кодексу України, місце проживання малолітньої дитини визначається за згодою батьків, якщо дитина не досягла 10 років. Якщо ж дитині від 10 до 14 років, вона спільно з батьками бере участь у прийнятті рішення щодо свого місця проживання. В свою чергу, дитина, якій виповнилося 14 років та батьки якої проживають окремо, самостійно приймає рішення щодо місця свого проживання.

Порядок переведення нежитлового приміщення в житлове БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок переведення нежитлового приміщення в житлове

  • Переглядів: 156

     Відповідно до Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Однак, для того, аби використовувати нерухомість в якості житла воно повинно бути віднесено до житлового фонду.

Проведено правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Проведено правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги»

  • Переглядів: 199

     02 травня 2023 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Адамів та суб’єктами пробації.

Нові правила для працевлаштування за кордоном БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Нові правила для працевлаштування за кордоном

  • Переглядів: 265

     20 березня 2023 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном» (законопроект за реєстр. № 2365). 11 квітня Закон №2982 було підписано Президентом. Цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Порядок відмови від реєстраційного номеру облікової картки платника податків

Порядок відмови від реєстраційного номеру облікової картки платника податків

  • Переглядів: 2072

      Реєстраційний номер облікової картки платника податків  - це цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в фіскальних органах. Протягом усього життя, РНОКПП не змінюється (крім випадків пов'язаних з релігійними переконаннями).

Порядок реєстрації місця проживання чи перебування БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок реєстрації місця проживання чи перебування

  • Переглядів: 619

    Місце перебування - житло або спеціалізована соціальна установа для бездомних осіб, інший надавач соціальних послуг з проживанням, у якому особа, яка отримала довідку про звернення за захистом в Україні, проживає строком менше шести місяців на рік або отримує соціальні послуги.