Порядок переведення нежитлового приміщення в житлове БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок переведення нежитлового приміщення в житлове

  • Переглядів: 126

     Відповідно до Цивільного кодексу України власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Власник має право вчиняти щодо свого майна будь-які дії, які не суперечать закону. Однак, для того, аби використовувати нерухомість в якості житла воно повинно бути віднесено до житлового фонду.

Проведено правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Проведено правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги»

  • Переглядів: 171

     02 травня 2023 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Адамів та суб’єктами пробації.

Нові правила для працевлаштування за кордоном БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Нові правила для працевлаштування за кордоном

  • Переглядів: 231

     20 березня 2023 року Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав трудових мігрантів та боротьби з шахрайством у працевлаштуванні за кордоном» (законопроект за реєстр. № 2365). 11 квітня Закон №2982 було підписано Президентом. Цей Закон набирає чинності через шість місяців з дня його опублікування.

Порядок відмови від реєстраційного номеру облікової картки платника податків

Порядок відмови від реєстраційного номеру облікової картки платника податків

  • Переглядів: 1521

      Реєстраційний номер облікової картки платника податків  - це цифровий код, необхідний кожному платнику податків для обліку в фіскальних органах. Протягом усього життя, РНОКПП не змінюється (крім випадків пов'язаних з релігійними переконаннями).

Порядок реєстрації місця проживання чи перебування БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок реєстрації місця проживання чи перебування

  • Переглядів: 477

    Місце перебування - житло або спеціалізована соціальна установа для бездомних осіб, інший надавач соціальних послуг з проживанням, у якому особа, яка отримала довідку про звернення за захистом в Україні, проживає строком менше шести місяців на рік або отримує соціальні послуги.

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

  • Переглядів: 161

     Фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до Закону без здійснення підприємницької діяльності, виплачується компенсація за догляд.

Хто може отримати відстрочку від мобілізації для догляду за родичами: пояснюють юристи БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Хто може отримати відстрочку від мобілізації для догляду за родичами: пояснюють юристи

  • Переглядів: 364

     До контактного центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 телефонують громадяни з питаннями щодо відстрочки від мобілізації, зокрема для догляду за родичами літнього віку або з інвалідністю.

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі

  • Переглядів: 626

     Закон України передбачає виплату компенсації за догляд для фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам з числа членів своєї сім'ї, які спільно з нею проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки та є:

Підстави та порядок визнання особи недієздатною БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Підстави та порядок визнання особи недієздатною

  • Переглядів: 394

     Відповідно до статті 30 Цивільного кодексу України, цивільну дієздатність має фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними. Цивільною дієздатністю фізичної особи є її здатність своїми діями набувати для себе цивільних прав і самостійно їх здійснювати, а також здатність своїми діями створювати для себе цивільні обов’язки, самостійно їх виконувати та нести відповідальність у разі їх невиконання. Особа є дієздатною до моменту встановлення її недієздатності в судовому порядку.