Компенсування роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсування роботодавцям витрат на облаштування робочих місць для осіб з інвалідністю І та ІІ груп в розмірі до 100,5 тис. грн.

  • Переглядів: 181

     Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів України 22 серпня 2023 року.

Дії особи у разі втрати багажу перевізником

Дії особи у разі втрати багажу перевізником

  • Переглядів: 130

     Перевезення, які здійснюються будь-яким видом транспорту: повітряним, залізничним, автомобільним, включають в себе низку правил, зокрема і ті, які забезпечують дотримання прав пасажирів. Досить часто у поїздках виникає така проблема, як втрата багажу.

Правовий захід з питань надання безоплатної первинної та вторинної правничої допомоги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Правовий захід з питань надання безоплатної первинної та вторинної правничої допомоги

  • Переглядів: 153

      07.08.2023 року задля обізнаності суб’єктів Пробації, щодо надання безоплатної первинної допомоги , а також вторинної правничої допомоги,  фахівцем сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Пекар було проведено робочу зустріч з провідним інспектором Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області Мироном Музичкою .

Договір між батьками про сплату аліментів на дитину БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Договір між батьками про сплату аліментів на дитину

  • Переглядів: 155

    Сімейним кодексом України передбачено, що батьки мають право укласти договір про сплату аліментів на дитину, у якому визначити розмір та строки виплати. Умови договору не можуть порушувати права дитини. Договір укладається у письмовій формі і нотаріально посвідчується.

Відновлення виконавчого провадження внутрішньо переміщеним особам БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відновлення виконавчого провадження внутрішньо переміщеним особам

  • Переглядів: 486

     Законодавством України встановлено відповідний порядок для поновлення втрачених документів. Судові рішення про майнові та немайнові стягнення не є винятком. Для стягнення боргу з відповідача, необхідно відновити виконавче провадження. Так само і боржнику для зняття обмежень, встановлених під час виконавчого провадження, після виконання судового рішення необхідно пройти цю процедуру.

Порядок повідомлення про виявлення покинутої дитини. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок повідомлення про виявлення покинутої дитини.

  • Переглядів: 581

      Згідно Інструкції щодо заповнення форми акта закладу охорони здоров'я та органу внутрішніх справ України про дитину, покинуту в пологовому будинку, іншому закладі охорони здоров’я у разі виявлення дитини, яку підкинуто чи знайдено поза закладом охорони здоров'я (на вулиці, у транспорті або в інших громадських місцях), службовою особою органу внутрішніх справ за місцем виявлення дитини складється відповідний акт в присутності медичного працівника закладу охорони здоров'я, який викликається на вимогу службової особи органу внутрішніх справ.

Щодо виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Щодо виплати грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам

  • Переглядів: 124

    11 липня Уряд прийняв постанову «Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб», яка вносить зміни до порядку призначення виплат на проживання для ВПО.

Відбувся право просвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відбувся право просвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб

  • Переглядів: 107

     5 липня 2023 року в приміщенні Козівської філії Тернопільського обласного «Центру зайнятості» відбувся право просвітницький захід для внутрішньо переміщених осіб за участі головного юриста сектору «Козівське бюро правової допомоги Оксаною Пекар щодо питання як отримати безоплатну правову та вторинну правову допомогу.