Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги

  • Переглядів: 191

     Фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду відповідно до Закону без здійснення підприємницької діяльності, виплачується компенсація за догляд.

Хто може отримати відстрочку від мобілізації для догляду за родичами: пояснюють юристи БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Хто може отримати відстрочку від мобілізації для догляду за родичами: пояснюють юристи

  • Переглядів: 423

     До контактного центру системи безоплатної правової допомоги за номером 0 800 213 103 телефонують громадяни з питаннями щодо відстрочки від мобілізації, зокрема для догляду за родичами літнього віку або з інвалідністю.

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація фізичним особам, які надають соціальні послуги з догляду на непрофесійній основі

  • Переглядів: 684

     Закон України передбачає виплату компенсації за догляд для фізичних осіб, які надають соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на непрофесійній основі, без проходження навчання та дотримання державних стандартів соціальних послуг особам з числа членів своєї сім'ї, які спільно з нею проживають, пов'язані спільним побутом, мають взаємні права та обов'язки та є:

Підстави та порядок визнання особи недієздатною БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Підстави та порядок визнання особи недієздатною

  • Переглядів: 472

     Відповідно до статті 30 Цивільного кодексу України, цивільну дієздатність має фізична особа, яка усвідомлює значення своїх дій та може керувати ними. Цивільною дієздатністю фізичної особи є її здатність своїми діями набувати для себе цивільних прав і самостійно їх здійснювати, а також здатність своїми діями створювати для себе цивільні обов’язки, самостійно їх виконувати та нести відповідальність у разі їх невиконання. Особа є дієздатною до моменту встановлення її недієздатності в судовому порядку.

Як отримати пенсії громадянам, які знаходяться на окупованій та щойно звільненій території України БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Як отримати пенсії громадянам, які знаходяться на окупованій та щойно звільненій території України

  • Переглядів: 281

     Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України проводжує здійснюватися виплата пенсій, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, в тому числі, шляхом зарахування на платіжні банківські картки. 

Оскарження відмови у призначенні пенсії за віком БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Оскарження відмови у призначенні пенсії за віком

  • Переглядів: 284

     Право на призначення пенсії за віком мають особи, які досягли пенсійного віку — а це 60 років — та мають необхідний страховий стаж. Станом на 2022 рік потрібно мати не менше 29 років стажу. Цей показник щороку зростає на один рік, й у 2028 році для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати не менше 35 років стажу.

Відумерлість спадщини БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відумерлість спадщини

  • Переглядів: 219

      Відумерлою є спадщина, визнана як така на підставі встановлення судом існування кількох юридичних фактів (окрім, самого факту смерті спадкодавця, такими фактами можуть бути: відсутність спадкоємців за заповітом та законом, усунення спадкоємців від спадщини тощо) та виконання відповідним органом місцевого самоврядування необхідних процедурних дій, спрямованих на набуття територіальною громадою прав та обов’язків померлої особи.

Укладення договору дарування земельної ділянки сільськогосподарського призначення БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Укладення договору дарування земельної ділянки сільськогосподарського призначення

  • Переглядів: 2829

     01 липня 2021 року набирав чинності Закон України від 31 березня 2021 року № 552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», у зв’язку із чим дозволяється відчуження, в тому числі дарування, раніше підмараторних земельних ділянок (земель сільськогосподарського призначення).    

Порядок прийняття та оформлення спадщини неповнолітніми БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок прийняття та оформлення спадщини неповнолітніми

  • Переглядів: 3464

       Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, подає нотаріусу (державному або приватному) заяву про прийняття спадщини за місцем її відкриття. Місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.