Як отримати пенсії громадянам, які знаходяться на окупованій та щойно звільненій території України БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Як отримати пенсії громадянам, які знаходяться на окупованій та щойно звільненій території України

  • Переглядів: 226

     Громадянам України, які проживають на тимчасово окупованих територіях України проводжує здійснюватися виплата пенсій, державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю і державної соціальної допомоги на догляд, в тому числі, шляхом зарахування на платіжні банківські картки. 

Оскарження відмови у призначенні пенсії за віком БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Оскарження відмови у призначенні пенсії за віком

  • Переглядів: 244

     Право на призначення пенсії за віком мають особи, які досягли пенсійного віку — а це 60 років — та мають необхідний страховий стаж. Станом на 2022 рік потрібно мати не менше 29 років стажу. Цей показник щороку зростає на один рік, й у 2028 році для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати не менше 35 років стажу.

Відумерлість спадщини БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відумерлість спадщини

  • Переглядів: 183

      Відумерлою є спадщина, визнана як така на підставі встановлення судом існування кількох юридичних фактів (окрім, самого факту смерті спадкодавця, такими фактами можуть бути: відсутність спадкоємців за заповітом та законом, усунення спадкоємців від спадщини тощо) та виконання відповідним органом місцевого самоврядування необхідних процедурних дій, спрямованих на набуття територіальною громадою прав та обов’язків померлої особи.

Укладення договору дарування земельної ділянки сільськогосподарського призначення БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Укладення договору дарування земельної ділянки сільськогосподарського призначення

  • Переглядів: 2008

     01 липня 2021 року набирав чинності Закон України від 31 березня 2021 року № 552-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення», у зв’язку із чим дозволяється відчуження, в тому числі дарування, раніше підмараторних земельних ділянок (земель сільськогосподарського призначення).    

Порядок прийняття та оформлення спадщини неповнолітніми БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок прийняття та оформлення спадщини неповнолітніми

  • Переглядів: 2761

       Спадкоємець, який бажає прийняти спадщину, подає нотаріусу (державному або приватному) заяву про прийняття спадщини за місцем її відкриття. Місцем відкриття спадщини є останнє місце проживання спадкодавця.

Компенсація витрат на оплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація витрат на оплату за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану

  • Переглядів: 142

        Право на компенсацію витрат мають роботодавці за кожну працевлаштовану особу з числа внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та інших джерел, не заборонених законодавством.

Проведено правопросвітницький захід на тему «Порядок призначення пенсії за віком» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Проведено правопросвітницький захід на тему «Порядок призначення пенсії за віком»

  • Переглядів: 152

     22 лютого 2023 року в Конюхівському старостинському окрузі фахівцем Сектору «Козівське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги Оксаною Пекар був проведений правопросвітницький захід на тему «Порядок призначення пенсії за віком», а також консультування для мешканців села.

Зустріч представників громадського фонду ТМЖК «Відродження нації» з ВПО Козівської громади БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Зустріч представників громадського фонду ТМЖК «Відродження нації» з ВПО Козівської громади

  • Переглядів: 298

      16 лютого в Козівському управлінні Тернопільської філії обласного центру зайнятості відбулась зустріч представників громадського фонду ТМЖК «Відродження нації» з ВПО та особами, які постраждали від торгівлі людьми, зазнали гендерного насильства та домашнього насильства внаслідок війни.

Роз’яснення від системи безоплатної правової допомоги щодо насильства БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Роз’яснення від системи безоплатної правової допомоги щодо насильства

  • Переглядів: 262

Сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом — це не тільки зґвалтування: роз’яснення від системи безоплатної правової допомогиЩо таке сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом

Інформування осіб з інвалідністю в Козівській районній філії обласного центру зайнятості про безоплатну правову допомогу. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Інформування осіб з інвалідністю в Козівській районній філії обласного центру зайнятості про безоплатну правову допомогу.

  • Переглядів: 145

    09 лютого 2023 року головний юрист Сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Пекар  провела інформування для осіб з інвалідністю в приміщенні Козівської районної філії обласного центру зайнятості з метою розширення доступу до безоплатних правових послуг.