Правила перетину кордону особами з інвалідністю  в умовах воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Правила перетину кордону особами з інвалідністю в умовах воєнного стану

  • Переглядів: 533

     У зв'язку з введенням в Україні правового режиму воєнного стану відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64 "Про введення воєнного стану в Україні" та на виконання вимог Закону України "Про правовий режим воєнного стану" врахувати певні правила виїзду за межі України окремих категорій осіб.

Як правильно документувати шкоду, заподіяну під час воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Як правильно документувати шкоду, заподіяну під час воєнного стану

  • Переглядів: 381

   Від початку повномасштабного вторгнення військ РФ на територію України, наші  правозахисники, журналісти та громадяни України щоденно фіксують воєнні злочини, злочини проти людяності, грубі порушення прав людини. Це вбивства мирних жителів, знищення цивільних споруд, мародерство тощо.

Припинення трудового договору при спрощеному режимі БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Припинення трудового договору при спрощеному режимі

  • Переглядів: 483

     Перевагою механізму спрощеного регулювання є можливість встановлення додаткових підстав для звільнення працівника. Так, Закон передбачив, що у трудовому договорі сторони на власний розсуд можуть визначити підстави його припинення, які не передбачені КЗпП.

Захист прав дитини від насильства в сім’ї БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Захист прав дитини від насильства в сім’ї

  • Переглядів: 381

    Кожна дитина має право на захист від домашнього насильства. З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров'я, освіту, соціальний захист та всебічний розвиток, у Комунальному закладі позашкільної освіти Козівський будинок дитячої та юнацької творчості «Юність» Козівської селищної ради  було  проведено семінар на тему: «Захист прав дитини від домашнього насильства».

Встановлення факту народження на тимчасово окупованій  території в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Встановлення факту народження на тимчасово окупованій території в судовому порядку

  • Переглядів: 567

       Згідно статті 13 Закону України «Про державну реєстрацію актів цивільного стану», державна реєстрація народження дитини проводиться за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем її народження або за місцем проживання батьків або за заявою, поданою в електронній формі.

Що робити, якщо другий власник не платить за комунальні послуги і як змусити платити за комунальні послуги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Що робити, якщо другий власник не платить за комунальні послуги і як змусити платити за комунальні послуги

  • Переглядів: 1801

       Закон свідчить, що повнолітні члени сім'ї власника зобов'язані брати участь у витратах на утримання будинку (квартири) та прибудинкової території та проведення ремонту (стаття 156 Житлового кодексу УРСР). Якщо другий власник не платить за квартиру, насамперед потрібно розділити особовий рахунок. Адже, як відомо, на кому особовий рахунок, тому й адресуються квитанції. Усі санкції, зазначені вище, також будуть адресуватися власнику, на кого оформлено особовий рахунок, а не всім співмешканцям відразу. Особовий рахунок своєю чергою оформляється на того власника, з ким укладено договір про надання тієї чи іншої житлово-комунальної послуги, нагадаємо, договір, як правило, укладається з одним із власників.

Відмова від прийняття спадщини БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відмова від прийняття спадщини

  • Переглядів: 1094

              Спадкуванням є перехід прав та обов'язків  від фізичної особи, яка померла, до інших осіб. Відповідно до статті 1217 Цивільного кодексу України, спадкування здійснюється за заповітом або за законом. Спадкоємець за заповітом чи за законом має право прийняти спадщину або не прийняти її на підставі.          Спадкоємець за заповітом або за законом може відмовитися від прийняття спадщини протягом строку у шість місяців, який починається з часу відкриття спадщини яка відкривається з дня смерті особи або з дня, з якого вона оголошується померлою.         Для цього спадкоємцю необхідно звернутися із заявою про відмову від прийняття спадщини, яка подається нотаріусу або в сільських населених пунктах - уповноваженій на це посадовій особі відповідного органу місцевого самоврядування за місцем відкриття спадщини.

Захист трудових прав осіб з інвалідністю БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Захист трудових прав осіб з інвалідністю

  • Переглядів: 269

            Інвалідність - міра втрати здоров'я у зв'язку із захворюванням, травмою (її наслідками) або вродженими вадами, що при взаємодії із зовнішнім середовищем може призводити до обмеження життєдіяльності особи, внаслідок чого держава зобов'язана створити умови для реалізації нею прав на рівні з іншими громадянами та забезпечити її соціальний захист.