Оренда нерухомості в умовах воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Оренда нерухомості в умовах воєнного стану

  • Переглядів: 2385

      Відповідно до  ч. 4 та 6 ст. 762 ЦК України, наймач має право вимагати зменшення плати, якщо через обставини, за які він не відповідає, можливість користування майном істотно зменшилася. Наймач звільняється від плати за весь час, протягом якого майно не могло бути використане ним через обставини, за які він не відповідає.

Порядок обчислення страхового стажу БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок обчислення страхового стажу

  • Переглядів: 1136

     Страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду України за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності Закону, а також даних, включених на підставі цих документів до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів

  • Переглядів: 723

      Питання регулюється Постановою Кабінету Міністрів України від 3 травня 2022 року № 531 «Деякі питання призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме» було запроваджено внесення змін до Порядку призначення та виплати тимчасової державної допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце проживання їх невідоме, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 лютого 2006 року № 189.

Порядок оформлення спадщини в умовах воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок оформлення спадщини в умовах воєнного стану

  • Переглядів: 1138

               Питання оформлення спадщини завжди є одним із актуальних питань громадян. Через запровадження воєнного стану в Україні дещо змінився порядок спадкування, стали тимчасово обмежені деякі конституційні права і свободи людини і громадянина.

Грошове забезпечення військовослужбовців в умовах воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Грошове забезпечення військовослужбовців в умовах воєнного стану

  • Переглядів: 1144

           28 лютого 2022 року Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 168 "Питання деяких виплат військовослужбовцям, особам рядового і начальницького складу, поліцейським та їх сім’ям під час дії воєнного стану", яка передбачає виплату додаткової грошової винагороди військовослужбовцям на період дії воєнного стану.

Робоча  зустріч з питань надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Робоча зустріч з питань надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги

  • Переглядів: 295

        Задля обізнаності суб’єктів Пробації, щодо надання безоплатної первинної допомоги, а також вторинної правової допомоги, 12.05.2022 року фахівцем сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Адамів було проведено робочу зустріч з провідним інспектором Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області Мироном Музичкою .

Порядок отримання дозволів на придбання, зберігання та носіння мисливської зброї під час воєнного стану БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок отримання дозволів на придбання, зберігання та носіння мисливської зброї під час воєнного стану

  • Переглядів: 875

          1 березня 2022 року наказом № 170 Міністра внутрішніх справ визначено порядок видачі громадянам України дозволу на придбання, зберігання та носіння мисливської зброї та набоїв до неї під час дії воєнного стану.