Передача в оренду невитребуваних (нерозподілених) ділянок у воєнний час БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Передача в оренду невитребуваних (нерозподілених) ділянок у воєнний час

  • Переглядів: 497

            Невитребуваною земельною ділянкою є земельна частка (пай), на яку не отримано документа, що посвідчує право на неї, або земельна частка (пай), право на яку посвідчено відповідно до законодавства, але яка не була виділена в натурі (на місцевості).

Як подати заявку про пошкоджене майно у застосунку «Дія» БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Як подати заявку про пошкоджене майно у застосунку «Дія»

  • Переглядів: 247

          Тисячі українців із різних міст країни залишились без помешкань через напад російських окупантів. Тому держава підготувала спеціальну ініціативу, щоб відновити все втрачене майно.

Сектор «Козівське бюро правової допомоги» інформує БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Сектор «Козівське бюро правової допомоги» інформує

  • Переглядів: 409

            У Комунальній організації «Центр надання соціальних послуг Козівської селищної ради» працівниками Сектору «Козівське бюро правової допомоги» відділу безоплатної правової допомоги Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної допомоги обговорили питання допомоги від Всесвітньої продовольчої програми ООН для мешканців нашої громади та внутрішньо переміщених осіб.

Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб

Права та обов’язки внутрішньо переміщених осіб

  • Переглядів: 1747

         Внутрішньо переміщеною особою є громадянин України, іноземець або особа без громадянства, яка перебуває на території України на законних підставах та має право на постійне проживання в Україні, яку змусили залишити або покинути своє місце проживання у результаті або з метою уникнення негативних наслідків збройного конфлікту, тимчасової окупації, повсюдних проявів насильства, порушень прав людини та надзвичайних ситуацій природного чи техногенного характеру.

Що робити, якщо пенсійний фонд відмовляє вам у призначенні пенсії за віком? БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Що робити, якщо пенсійний фонд відмовляє вам у призначенні пенсії за віком?

  • Переглядів: 5369

           Згідно з Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» право на призначення пенсії за віком мають особи, які досягли пенсійного віку — а це 60 років — та мають необхідний страховий стаж. Станом на 2022 рік потрібно мати не менше 29 років стажу. Цей показник щороку зростає на один рік, й у 2028 році для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати не менше 35 років стажу.

У Козівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України говорили про продовження строку дії договору оренди земельної ділянки на період воєнного стану для трудового колективу. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

У Козівському об’єднаному управлінні Пенсійного фонду України говорили про продовження строку дії договору оренди земельної ділянки на період воєнного стану для трудового колективу.

  • Переглядів: 430

              Головним нововведенням Закону № 2145-IX є так зване автоматичне поновлення договорів. Закон передбачає, що договори оренди, суборенди, емфітевзису, суперфіцію, земельного сервітуту вважаються поновленими на один рік без волевиявлення сторін таких договорів. Крім того, таке поновлення не потребує внесення відповідних змін до ДРРПНМ, а сам договір вважається поновленим без внесення відповідних відомостей до реєстру.