За кожного прийнятого переселенця українцям платитимуть 450 грн компенсації на витрати комунальних послуг Інформативно

За кожного прийнятого переселенця українцям платитимуть 450 грн компенсації на витрати комунальних послуг

  • Переглядів: 432

     В Україні, кожен громадянин, який безкоштовно прийняв у свою домівку внутрішньо переміщених осіб, які втратили або вимушено покинули своє житло, може отримати компенсацію витрат на комунальні послуги. Як повідомили у Міністерстві розвитку громад і територій, за кожного переселенця уряд виплачуватиме близько 450 грн на місяць.

Як одружитись під час війни!!!

Як одружитись під час війни!!!

  • Переглядів: 341

     У цей важкий для нас всіх час починаєш осмислювати багато речей по іншому. Наскільки війна є для кожного з нас жахливою та, що вона може у тебе забрати. Однак попри всі перешкоди закохані пари які думали поєднати свої долі, не відкладають одруження на потім.

Порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування До уваги!

Порядок внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон на період дії воєнного стану та протягом року з дня його припинення або скасування

  • Переглядів: 732

       Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 170 від 28 лютого 2022 року "Деякі питання внесення інформації до паспорта громадянина України для виїзду за кордон", відповідно до якої з 1 березня 2022 року строк дії паспортів громадян України для виїзду за кордон може продовжуватись на 5 років!

Компенсація за не використану відпустку під час звільнення БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Компенсація за не використану відпустку під час звільнення

  • Переглядів: 422

        Компенсація за не використану відпустку до сьогодні залишається однією із виплат, щодо правильності та необхідності розрахунку якої виникають спори між працівником та роботодавцем.

Порядок оформлення пенсії за довіреністю Інформативно

Порядок оформлення пенсії за довіреністю

  • Переглядів: 5796

     Відповідно до частини другої статті 47 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» пенсія може виплачуватися за довіреністю, порядок оформлення і строк дії якої визначаються законом. 

Поновлення на посаді після незаконного звільнення

Поновлення на посаді після незаконного звільнення

  • Переглядів: 1403

Кожній людині за Конституцією України та міжнародно-правовими актами, ратифікованими Україною, гарантовано одне з фундаментальних соціально-економічних прав: право на працю - тобто право заробляти собі на життя працею, яку вільно обирає особа, а держава зобов'язана утверджувати за забезпечувати таке право.

Які відпустки підлягають перенесенню або продовженню на час хвороби та підлягають оплаті лікарняного

Які відпустки підлягають перенесенню або продовженню на час хвороби та підлягають оплаті лікарняного

  • Переглядів: 23288

В разі хвороби працівника під час виконання свої трудових обов’язків , він повинен звернутись до медичного закладу та отримати листок непрацездатності для звільнення від роботи у зв'язку з непрацездатністю, а також отримати матеріальне забезпечення застрахованої особи в разі тимчасової непрацездатності. Така ж процедура застосовується для працівників, які хворіють, перебуваючи у відпустці.

Чи може платник аліментів виїжджати за межі України?

Чи може платник аліментів виїжджати за межі України?

  • Переглядів: 2589

Якщо існує заборгованість зі сплати аліментів, сукупний розмір якої перевищує суму відповідних платежів за чотири місяці, державний виконавець виносить вмотивовану постанову про встановлення тимчасового обмеження боржника у праві виїзду за межі України.

Порядок оформлення права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та за заповітом

Порядок оформлення права власності на земельну ділянку в порядку спадкування за законом та за заповітом

  • Переглядів: 1361

     Спадкування — перехід прав та обов'язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Право власності на земельну ділянку переходить до спадкоємців на загальних підставах, із збереженням її цільового призначення.