На Тернопільщині система БПД шукає психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю дітей БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

На Тернопільщині система БПД шукає психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю дітей

  • Переглядів: 61

Розпочався конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю дітей через систему БПД: прийом документів до 27 червня. Про це повідомляють в Координаційному центрі з надання правничої допомоги.

Пільги за кредитом для військових: що треба знати про свої права і обов’язки БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Пільги за кредитом для військових: що треба знати про свої права і обов’язки

  • Переглядів: 101

Військові мають право на пільги за кредитними зобов'язаннями. Вони стосуються звільнення від сплати відсотків, а також штрафів чи пені за несвоєчасну сплату платежів за кредитом. Але буває, що відсотки продовжують нараховувати, а згодом військовий отримує судовий позов про стягнення боргу. Розповідаємо чому так відбувається і що робити у таких випадках. На які кредитні пільги мають право військові і скільки вони діють На період дії особливого періоду військовослужбовці, а також їхні дружини/чоловіки мають право на:

Де на Тернопільщині можна отримати послуги юриста чи адвоката безоплатно БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Де на Тернопільщині можна отримати послуги юриста чи адвоката безоплатно

  • Переглядів: 92

В Україні можна безоплатно отримати юридичні послуги. Їх надає, зокрема, система безоплатної правничої допомоги (БПД). Це державна установа, яка має офіси (бюро) по всій Україні. Де вони знаходяться на Тернопільщині та які послуги там можна отримати — далі в матеріалі.

Коли кривдять найближчі: як юристи можуть допомогти захиститися від домашнього насильства БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Коли кривдять найближчі: як юристи можуть допомогти захиститися від домашнього насильства

  • Переглядів: 68

     Коли фізичної, моральної чи іншої шкоди систематично завдають найближчі люди — ймовірно, це ситуація домашнього насильства. Розповідаємо, які ознаки має домашнє насильство, яка відповідальність передбачена для кривдників та куди звертатися по допомогу.

Система БПД випустила збірку успішних прикладів надання допомоги людям з інвалідністю БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Система БПД випустила збірку успішних прикладів надання допомоги людям з інвалідністю

  • Переглядів: 115

Люди з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, яка не перевищує двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб (у 2024 році — 6056 грн), можуть отримати безоплатно усі види правничих послуг від системи безоплатної правничої допомоги (БПД). Це такі послуги як: - юридичні консультації - допомога зі складенням документів - представництво інтересів у суді. У 2023 році до системи БПД люди з інвалідністю зверталися понад 23 тис. разів*. 6,5 тис. разів їм надавалася допомога зі зверненням до суду. Переглянути збірку можна тут: https://legalaid.gov.ua/wp-content/uploads/2024/04/zbirka-bpd-lyudyam-z-invalidnistyu-2024.pdf

До уваги власників житла, яке зруйноване або пошкоджене внаслідок збройної агресії  рф БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

До уваги власників житла, яке зруйноване або пошкоджене внаслідок збройної агресії рф

  • Переглядів: 116

Власники житла, яке зруйноване або пошкоджене внаслідок збройної агресії рф, можуть відновити чи придбати нове завдяки державній програмі компенсації за знищене житло. Про це детально розповідаємо в пості: https://www.facebook.com/groups/legalaid.ukraine/posts/2538120766375282/

Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно

  • Переглядів: 115

Сім’ї полонених чи зниклих безвісти, які потребують юридичної підтримки, можуть отримати її, звернувшись до системи безоплатної правничої допомоги. Юристи можуть допомогти звернутися до установ, що займаються пошуком чи обміном, а також щодо встановлення відповідного статусу члена родини зниклого/полоненого, отримання виплат та інших питань. Минулого року по такі послуги звернулася майже тисяча українців. Юридична допомога родинам полонених та зниклих безвісти: як і де отримати безоплатно

Які суми доходу дають право на безоплатну допомогу із зверненням до суду у 2024 році БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Які суми доходу дають право на безоплатну допомогу із зверненням до суду у 2024 році

  • Переглядів: 292

1 січня 2024 року зріс прожитковий мінімум. Тож змінилися умови надання вторинної правничої допомоги (допомоги зі зверненням до суду) людям з низьким доходом.

Відбувся правопросвітницький захід для осіб літнього віку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відбувся правопросвітницький захід для осіб літнього віку

  • Переглядів: 173

     5 грудня 2023 року за участі головного юриста сектору «Козівське бюро правничої допомоги» було здійснено візит з метою консультування осіб літнього віку в КО «Центр надання соціальних послуг Козівської селищної  ради» відділенні надання соціальних послуг  в умовах цілодобового перебування/проживання.