Відбулась зустріч завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» з трудовим колективом  КО «Центр надання соціальних послуг» Козівської селищної ради та Сектором поліцейської діяльності БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Відбулась зустріч завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» з трудовим колективом  КО «Центр надання соціальних послуг» Козівської селищної ради та Сектором поліцейської діяльності

  • Переглядів: 217

      За для обізнаності соціальних партнерів, щодо надання безоплатної первинної допомоги, а також вторинної правової допомоги, 05.07.2023 року завідувачем сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Адамів було проведено захід з трудовим колективом  КО «Центр надання соціальних послуг» Козівської селищної ради та Сектором поліцейської діяльності .

Судовий порядок підвердження пільгового стажу роботи в разі ліквідації підприємства БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Судовий порядок підвердження пільгового стажу роботи в разі ліквідації підприємства

  • Переглядів: 258

       Усі адміністративні справи щодо спорів фізичних осіб з суб'єктами владних повноважень з приводу обчислення, призначення, перерахунку, здійснення, надання, одержання пенсійних виплат, соціальних виплат непрацездатним громадянам, виплат за загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням, виплат та пільг дітям війни, інших соціальних виплат, доплат, соціальних послуг, допомоги, захисту, пільг вважаються справами незначної складності і розглядаються в порядку спрощеного провадження.

Поняття та ознаки адміністративного договору БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Поняття та ознаки адміністративного договору

  • Переглядів: 115

     Відповідно до  Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративний договір - спільний правовий акт суб’єктів владних повноважень або правовий акт за участю суб’єкта владних повноважень та іншої особи, що ґрунтується на їх воле узгодженні, має форму договору, угоди, протоколу, меморандуму тощо, визначає взаємні права та обов’язки його учасників у публічно-правовій сфері і укладається на підставі закону:

Порядок отримання електронного пенсійного посвідчення БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок отримання електронного пенсійного посвідчення

  • Переглядів: 656

   Електронне пенсійне посвідчення виготовляється на ім'я особи, якій призначено пенсію, і одночасно є платіжною карткою.        Дія ЕПП установлюється на строк до трьох років за умови проходження фізичної ідентифікації клієнта в установах акціонерного товариства “Державний ощадний банк України” кожні шість місяців. Після завершення строку дії картка перевипускається за рахунок акціонерного товариства “Державний ощадний банк України”.

Проведено правопросвітницький захід на тему: «Звільнення від відбування покарання з іспитовим строком» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» та суб’єктів пробації. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Проведено правопросвітницький захід на тему: «Звільнення від відбування покарання з іспитовим строком» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» та суб’єктів пробації.

  • Переглядів: 98

     07 червня 2023 року спільно з фахівцями Козівської районної філії обласного центру зайнятості Андрієм Пудликом та Мироном Музичкою Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: «Звільнення від відбування покарання з іспитовим строком» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксани Адамів та суб’єктів пробації.

Проведено правовий захід на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх». БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Проведено правовий захід на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

  • Переглядів: 78

       25 травня 2023 року у Козівському ліцеї №1 Козівської селищної ради для учнів було проведено правовий захід на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх».

Зміна прізвища дитини в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Зміна прізвища дитини в судовому порядку

  • Переглядів: 64

     У разі незгоди одним із батьків щодо зміни прізвища дитини спір між ними може вирішуватися органом опіки та піклування або судом. Під час вирішенні спору приймаються до уваги виконання батьками своїх обов'язків щодо дитини, а також інші обставини, які засвідчують відповідність зміни прізвища інтересам дитини.

Порядок зняття арешту з майна у виконавчому провадженні БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Порядок зняття арешту з майна у виконавчому провадженні

  • Переглядів: 3813

     Виконавець під час проведення виконавчих дій вчиняє примусові заходи щодо виконання рішень, серед таких дій є накладення арешту на майно та кошти боржника.

Інформування працівників Козівського будинку дитячої та юнацької  творчості «Юність»  про безоплатну правову допомогу. БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Інформування працівників Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» про безоплатну правову допомогу.

  • Переглядів: 99

     18 травня 2023 року завідувач Сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Адамів провела робочу зустріч з трудовим колективом та вихованцями  Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» з метою розширення доступу до безоплатних правових послуг.

Визначення місця проживання дитини в судовому порядку БЕЗОПЛАТНА ПРАВНИЧА ДОПОМОГА

Визначення місця проживання дитини в судовому порядку

  • Переглядів: 566

     Згідно Сімейного кодексу України, місце проживання малолітньої дитини визначається за згодою батьків, якщо дитина не досягла 10 років. Якщо ж дитині від 10 до 14 років, вона спільно з батьками бере участь у прийнятті рішення щодо свого місця проживання. В свою чергу, дитина, якій виповнилося 14 років та батьки якої проживають окремо, самостійно приймає рішення щодо місця свого проживання.