Правовий захід з питань надання безоплатної первинної та вторинної правничої допомоги

  • 158

      07.08.2023 року задля обізнаності суб’єктів Пробації, щодо надання безоплатної первинної допомоги , а також вторинної правничої допомоги,  фахівцем сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Пекар було проведено робочу зустріч з провідним інспектором Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області Мироном Музичкою .

     Під час зустрічі фахівцем було розяснено, що собою являє  безоплатна первинна правнича допомога  та що таке вторинна правнича допомога.

     Безоплатна первинна правнича допомога включає в себе такі правничі послуги:

1) надання правничої інформації;

2) надання консультацій і роз'яснень з правничих питань;

3) складення заяв, скарг та інших документів правничого характеру (крім документів процесуального характеру);

4) надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правничої допомоги та медіації.

    Безоплатна вторинна правнича допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

Безоплатна вторинна правнича допомога включає такі види правничих послуг:

    1) захист; (пункт 1 частини другої статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом України від 14.10.2014 р. N 1697-VII)

2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правничу допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3) складення документів процесуального характеру.

    Також повідомила адреси, куди мешканці громад можуть звернутись з проблемою яка виникла, смт.Козова, вул. Грушевського, 38 або ж за номером 2-22-24.

Фото без опису  Фото без опису