Проведено правопросвітницький захід на тему: «Звільнення від відбування покарання з іспитовим строком» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» та суб’єктів пробації.

  • 105

     07 червня 2023 року спільно з фахівцями Козівської районної філії обласного центру зайнятості Андрієм Пудликом та Мироном Музичкою Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: «Звільнення від відбування покарання з іспитовим строком» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксани Адамів та субєктів пробації.

       Під час заходу було розяснено, порядок та обовязки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з іспитовим строком.

     Звільнення від відбування покарання з випробуванням полягає у звільненні засудженого судом від основного покарання за умови, що він протягом визначеного судом іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки. Тривалість іспитового строку та обов'язки, які покладаються на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням, визначаються судом. Іспитовий строк встановлюється судом тривалістю від одного до трьох років.

        У разі звільнення від відбування покарання з випробуванням суд покладає на засудженого такі обов’язки:

  1. періодично з’являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації;

  2. повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання, роботи або навчання.

На осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, суд може додатково покласти такі обов’язки:

  1. попросити публічно або в іншій формі пробачення у потерпілого;

  2. не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації;

  3. працевлаштуватися або за направленням уповноваженого органу з питань пробації звернутися до органів державної служби зайнятості для реєстрації як безробітного та працевлаштуватися, якщо йому буде запропоновано відповідну посаду (роботу);

  4. виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою;

  5. пройти курс лікування від розладів психіки та поведінки внаслідок вживання психоактивних речовин або захворювання, що становить небезпеку для здоров’я інших осіб;

  6. дотримуватися встановлених судом вимог щодо вчинення певних дій, обмеження спілкування, пересування та проведення дозвілля.

   Також, під час заходу фахівець проінформувала, що за правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до "Козівського бюро правової допомоги" за адресою: смт Козова, вул. Грушевського, 38, тел.: (03547) 2- 22- 24, Окрім цього, для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.  

 

Фото без опису