Інформування працівників Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» про безоплатну правову допомогу.

  • 95

     18 травня 2023 року завідувач Сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксана Адамів провела робочу зустріч з трудовим колективом та вихованцями  Козівського будинку дитячої та юнацької творчості «Юність» з метою розширення доступу до безоплатних правових послуг.

      Фахівець розповіла про існуючу систему надання безоплатної правової допомоги , а саме хто може користуватись такими послугами та які послуги можна отримати у бюро відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

     Під час зустрічі пояснила ,що таке безоплатна первинна та безоплатна вторинна правова допомога , та порядок її отримання.

     Так відповідно до ст..7 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»  ,безоплатна первинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб,  та ст.. 13 Закону України «Про безоплатну правову допомогу» регламентує ,що безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя. 

     Розповіла, які види правових послуг включає в себе безоплатна первинна та безоплатна вторинна правова допомога, основні завдання  та послуги бюро, звернувшись до якого громадяни можуть отримати інформацію, консультацію та роз’яснення з правових питань, отримати доступ до безоплатної вторинної правової допомоги ,порядок розгляду звернень про надання безоплатної первинної та вторинної допомоги .

     На зустрічі були роздані буклети про надання безоплатної правової допомоги та повідомлено контактну інформацію, за якими працівники та вихованці можуть звертатись для отримання безоплатних правових послуг.

      Окрім цього, для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.