Особливості виплати пенсії на період воєнного стану До уваги!

Особливості виплати пенсії на період воєнного стану

  • Переглядів: 411

     Уряд ухвалив альтернативні способи виплати та доставки пенсій на період введення воєнного стану та випадок збоїв у роботі банківської установи, а також для переміщених осіб, які отримують пенсію через поштового оператора.

Призначення пенсії особам з інвалідністю III групи До уваги!

Призначення пенсії особам з інвалідністю III групи

  • Переглядів: 1816

    Пенсія по інвалідності призначається особам у разі настання інвалідності, що спричинила повну або ж часткову втрату працездатності незалежно від того, коли вона настала: у період роботи, до влаштування на роботу чи після припинення роботи. Залежно від ступеня втрати особою працездатності законом визначено три групи інвалідності — сьогодні звернемо Вашу увагу на призначення пенсії особам з інвалідністю III групи!

Як зміниться розмір пенсії після проведення перерахунків?

Як зміниться розмір пенсії після проведення перерахунків?

  • Переглядів: 3658

Чимала кількість пенсіонерів часто ставлять перед собою запитання пов’язані із розміром їх пенсії, зокрема, чому під час проведення перерахунків у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму або мінімальної заробітної плати розмір пенсії збільшується на певну суму або взагалі не збільшується.

Щодо декларування коштів отриманих в рамках Програми "єПідтримка"

Щодо декларування коштів отриманих в рамках Програми "єПідтримка"

  • Переглядів: 413

Національне агентство з питань запобігання корупції підготувало Роз’яснення від 29.12.2021 №11 щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю (подання декларації, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, повідомлення про відкриття валютного рахунку) (далі - Роз’яснення).       Відповідно до Роз’яснення - кошти, отримані в рамках Програми «єПідтримка» не є доходом.

Підстави для зниження пенсійного віку

Підстави для зниження пенсійного віку

  • Переглядів: 3591

          З 01 квітня 2021 року в Україні для жінок і чоловіків зрівнявся вік, який дає право вийти на пенсію на загальних підставах у 60 років (відповідно до умов призначення пенсії за віком, визначених в статті 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» № 1058 від 09.07.2003 (далі – Закон 1058).

Про перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам

Про перерахунок пенсії працюючим пенсіонерам

  • Переглядів: 560

     Частиною четвертою статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» встановлено порядок проведення перерахунку пенсій особам, які продовжують працювати (далі – Закон 1058). Такий перерахунок здійснюється з урахуванням не менш, як 24 місяці страхового стажу, набутого після призначення чи попереднього перерахунку пенсії незалежно від перерв у роботі. 

Як скористатися е-послугою «Автоматичне призначення пенсії»?

Як скористатися е-послугою «Автоматичне призначення пенсії»?

  • Переглядів: 364

Електронні послуги поступово починають замінювати традиційні способи отримання будь-якої інформації. І в сучасних реаліях, де переважають різні види онлайн-сервісів, можливість отримати дистанційні послуги від Пенсійного фонду України — це вимога сьогодення. Адже такі сервіси є надзвичайно зручними та дають змогу уникнути очікування в чергах чи незручних годин прийому.