ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ПЕРІОДІВ НАВЧАННЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ПРИ ОЦИФРУВАННІ ВІДОМОСТЕЙ ПРО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ Пенсійний фонд України

ЩОДО ЗАРАХУВАННЯ ПЕРІОДІВ НАВЧАННЯ ДО СТРАХОВОГО СТАЖУ ПРИ ОЦИФРУВАННІ ВІДОМОСТЕЙ ПРО ТРУДОВУ ДІЯЛЬНІСТЬ

  • Переглядів: 1388

                   Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» від 09 липня 2003 року № 1058-IV (далі — Закон № 1058), який набув чинності з 01 січня 2004 року, визначено поняття страховий стаж. Згідно ст. 24 даного Закону, страховий стаж — період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

ОТРИМУВАТИ ПЕНСІЙНІ ВИПЛАТИ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ ЗРУЧНО, ПРОСТО ТА БЕЗПЕЧНО Пенсійний фонд України

ОТРИМУВАТИ ПЕНСІЙНІ ВИПЛАТИ ЧЕРЕЗ БАНКІВСЬКІ УСТАНОВИ ЗРУЧНО, ПРОСТО ТА БЕЗПЕЧНО

  • Переглядів: 858

          У кожного настає день, коли особа набуває права отримувати пенсію, та може обрати зручний для нього спосіб одержання пенсії — через банківську установу чи відділення поштового зв’язку.

ОСНОВНІ ПИТАННЯ ЩОДО ОБЧИСЛЕННЯ СТРАХОВОГО СТАЖУ Пенсійний фонд України

ОСНОВНІ ПИТАННЯ ЩОДО ОБЧИСЛЕННЯ СТРАХОВОГО СТАЖУ

  • Переглядів: 800

     Кожна застрахована особа хоче отримати в майбутньому гідну пенсію. Однак, щоб досягти цього необхідно пам'ятати про такі поняття як «заробітна плата» та «стаж». Від цих показників залежатиме розмір пенсії, про який необхідно дбати уже сьогодні. Заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Володимир Івахов розповів про основні питання щодо обчислення страхового стажу:

Довідки з Пенсійного фонду можна отримати дистанційно Пенсійний фонд України

Довідки з Пенсійного фонду можна отримати дистанційно

  • Переглядів: 6179

           В органах Пенсійного фонду України можна дистанційно отримати низку довідок. Для цього потрібно скористатися мобільним застосунком «Пенсійний фонд» або вебпорталом електронних послуг Фонду.

ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ ПІДПРИЄМЦІВ, ЩО МАЮТЬ БОРГ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ Пенсійний фонд України

ДО УВАГИ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ ТА ФІЗИЧНИХ ОСІБ ПІДПРИЄМЦІВ, ЩО МАЮТЬ БОРГ ЗІ СПЛАТИ ЄДИНОГО ВНЕСКУ

  • Переглядів: 551

     Із внесенням змін до законодавства про пенсійне забезпечення вагомого значення набув страховий стаж. Саме наявність необхідних років страхового стажу визначає право особи на пенсійне забезпечення. Страховий стаж це період, за який сплачувались внески на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, у розмірі не менше мінімального. Для зарахування  повного місяця до страхового стажу необхідно сплачувати ЄСВ в сумі, не меншій мінімального страхового внеску.

Про перерахунок пенсій з 1 липня 2022 року Пенсійний фонд України

Про перерахунок пенсій з 1 липня 2022 року

  • Переглядів: 4221

            З 1 липня 2022 року у зв'язку з підвищенням показників прожиткового мінімуму у відповідності до статті 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» збільшено розміри пенсій, котрі були призначені на рівні мінімальної пенсії за віком. Якщо до складу пенсії входять підвищення, надбавки, доплати, розмір яких визначається виходячи з розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, пенсії перераховуватимуться в кожному випадку індивідуально.

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМУЄ! Пенсійний фонд України

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ІНФОРМУЄ!

  • Переглядів: 539

       Для  забезпечення безперешкодного доступу громадян до отримання інформації з питань пенсійного забезпечення в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області діє єдиний безкоштовний номер

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ Пенсійний фонд України

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ПЕНСІЙНОГО ФОНДУ УКРАЇНИ ІНФОРМУЄ

  • Переглядів: 575

        Для  забезпечення безперешкодного доступу громадян до отримання інформації з питань пенсійного забезпечення в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Тернопільській області діє єдиний безкоштовний номер 0-800-50-40-07