Субсидії та пільги виплачує Пенсійний фонд України Пенсійний фонд України

Субсидії та пільги виплачує Пенсійний фонд України

  • Переглядів: 621

     Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2022 року № 1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» функції адміністрування житлових субсидій та пільг передаються Пенсійному фонду України.

ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ Пенсійний фонд України

ПРО ПЕНСІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ

  • Переглядів: 587

     Відповідно до статті 115 Закону України від 09 липня 2003 року № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон 1058) учасники бойових дій мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення чоловіками 55 років, жінками — 50 років та за наявності страхового стажу не менше 25 років у чоловіків і не менше 20 років у жінок. Для визначення права на цей вид пенсії учасник бойових дій має отримати відповідний статус і посвідчення, а вже потім потрібно самостійно звертатися до будь-якого підрозділу з обслуговування громадян (сервісного центру) Пенсійного фонду України незалежно від місця реєстрації (особисто або скориставшись порталом електронних послуг Пенсійного фонду).

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування Пенсійний фонд України

Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування

  • Переглядів: 933

         Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування регулюється Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі — Закон 2464) та надає можливість забезпечити страховий стаж і створити умови для збільшення розміру майбутньої пенсії.

ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНCІЙ З 1 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ Пенсійний фонд України

ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНCІЙ З 1 ЖОВТНЯ 2022 РОКУ

  • Переглядів: 957

              Рішенням Уряду, ухваленим 15 вересня 2021 року, визначено, що з 1 жовтня 2022 року особам у віці від 70 до 75 років щомісячно буде виплачуватись компенсаційна виплата у розмірі до 300 гривень. Це підвищення стосуватиметься громадян, у яких розмір щомісячної пенсійної виплати з урахуванням усіх надбавок, підвищень та доплат, встановлених законодавством, є меншим, ніж 10 340,35 грн. Особам, які одержують пенсію понад таку суму, підвищення не встановлюватиметься. Також після встановлення підвищення загальний розмір пенсійної виплати не має перевищувати 10 340,35 грн, тобто сума підвищення може бути меншою за 300 грн.