Сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему "Підтримка бізнесу під час війни" ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему "Підтримка бізнесу під час війни"

  • Переглядів: 707

     З 1 квітня 2022 року й до припинення або скасування воєнного стану на території України для фізичних осіб-підприємців діють особливі правила ведення бізнесу, які можуть відрізнятися залежно від категорії ФОПа. 

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему «Податкова адаптація бізнесу в реаліях сьогодення» ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

В Головному управлінні ДПС у Тернопільській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «Гаряча лінія» на тему «Податкова адаптація бізнесу в реаліях сьогодення»

  • Переглядів: 488

     Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Марія МЕЛЬНИК під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувалася із додзвонювачами щодо адаптації бізнесу в реаліях сьогодення.

Підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис можна в Електронному кабінеті ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис можна в Електронному кабінеті

  • Переглядів: 455

       Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує, що платники податків – користувачі Електронного кабінету можуть авторизуватися та підписати електронні документи за допомогою Дія.Підпис.

Просять про «благодійні внески» ­– на Тернопільщині знову активізувалися телефонні шахраї ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Просять про «благодійні внески» ­– на Тернопільщині знову активізувалися телефонні шахраї

  • Переглядів: 485

          Головне управління ДПС у Тернопільській області попереджає жителів Тернопільщини про те, що в обласному центрі та районах області активізувалися шахрайські спроби заволодіти грошовими коштами суб’єктів підприємницької діяльності.

Нові правила оподаткування під час війни ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Нові правила оподаткування під час війни

  • Переглядів: 689

        Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області начальник Головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувався із додзвонювачами щодо ведення бізнесу в умовах війни.

Щодо сплати єдиного внеску підприємцями-спрощенцями у період воєнного стану ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Щодо сплати єдиного внеску підприємцями-спрощенцями у період воєнного стану

  • Переглядів: 409

            Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що відповідно до частини першої ст. 4 Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон №2464) платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), зокрема, є фізичні особи – підприємці, в тому числі ті, які обрали спрощену систему оподаткування.

Щодо особливостей оподаткування та подання звітності під час воєнного стану ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА

Щодо особливостей оподаткування та подання звітності під час воєнного стану

  • Переглядів: 662

     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, визначених у п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ).      Зокрема, у випадку відсутності у платника податків можливості своєчасно виконати свій податковий обов’язок, зокрема, щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої п. 46.2 ст. 46 ПКУ, реєстрації у відповідних реєстрах податкових або акцизних накладних, розрахунків коригування, подання електронних документів, що містять дані про фактичні залишки пального та обсяг обігу пального або спирту етилового тощо, платники податків звільняються від передбаченої ПКУ відповідальності з обов’язковим виконанням таких обов’язків протягом шести місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.      Платники податків, які у зв’язку з наслідками їх безпосередньої участі у воєнних діях не дотрималися визначених п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ термінів виконання податкових обов’язків, звільняються від відповідальності, передбаченої ПКУ за невиконання податкових обов’язків, за умови виконання таких обов’язків протягом одного місяця з дня закінчення дії наслідків, які унеможливили виконання таких обов’язків.      Для платників податків та контролюючих органів зупиняється перебіг строків, визначених податковим законодавством та іншим законодавством, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи.      Підпунктом 69.18 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ установлено, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, з метою захисту прав платників, збереження та захисту даних надання електронних сервісів та приймання електронних документів від платників податків здійснюються у робочі дні з 8 до 18 години.      Згідно з п. п. 69.26 п. 69 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» ПКУ на період дії воєнного, надзвичайного стану платники податків мають право подавати до контролюючого органу податкову декларацію та інші документи в паперовій формі.

Сертифікати користувачів КНЕДП ІДД ДПС, термін яких завершується, буде автоматично продовжено на один рік

Сертифікати користувачів КНЕДП ІДД ДПС, термін яких завершується, буде автоматично продовжено на один рік

  • Переглядів: 1621

     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що постановою Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 року №300 «Деякі питання забезпечення безперебійного функціонування системи надання електронних довірчих послуг» передбачено можливість автоматичного формування нових сертифікатів раніше засвідчених відкритих ключів для користувачів електронних довірчих послуг віддалено, без особистої присутності таких користувачів.       Кваліфікованим надавачем електронних довірчих послуг ІДД ДПС буде здійснено автоматичне формування нових сертифікатів відкритих ключів користувачів за один день до закінчення строку чинності старих сертифікатів терміном дії на один рік. При цьому особистий ключ користувача не змінюється. Користувачі, яким не потрібно автоматичне формування нових сертифікатів, можуть скасувати діючі сертифікати одним із способів, наведених за посиланням https://acskidd.gov.ua/blokuvannya.

Алгоритм дій при втраті «податкового» (ідентифікаційного) номера Інформативно

Алгоритм дій при втраті «податкового» (ідентифікаційного) номера

  • Переглядів: 369

     Головне управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що відповідно до п. 70.9 ст. 70 Податкового кодексу України та п. 7 розд. VII Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 №822 (далі – Положення №822), за зверненням фізичної особи, її представника контролюючий орган (далі – податковий орган) видає документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (далі – Державний реєстр) (картка платника податків (додаток 3 до Положення №822)), відповідно до порядку, визначеного Положенням №822 (крім осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний податковий орган і мають відмітку у паспорті). У такому документі зазначається реєстраційний номер облікової картки платника податків.      При необхідності повторного отримання документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, з причини втрати або зіпсування такого документа фізична особа – платник податків подає до податкового органу заяву про внесення змін до Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків за формою №5ДР (далі – Заява за ф. №5ДР) (додаток 12 до Положення №822).      Для заповнення Заяви за ф. №5ДР використовуються дані документа, що посвідчує особу, та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.      Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє: