Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує

Головне управління ДПС у Тернопільській області інформує

  • Переглядів: 889

         З липня 2021 року (21.07.2021) набрали чинності окремі норми Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету» від 15.06.2021 р. № 1539-ІХ (далі— Закон № 1539), відповідно до якого внесено зміни, зокрема, до Податкового кодексу України в частині проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, яке відбуватиметься з 1 вересня 2021 р. до 1 вересня 2022 р.

До уваги громадян!

До уваги громадян!

  • Переглядів: 830

     Козівська Державна податкова інспекція Головного управління ДПС у Тернопільській області  звертає увагу, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних упродовж 2020 року, добігає кінця, та нагадує, що останній день подання декларації про майновий стан і доходи – 30 квітня 2021 року.

Коронавірусний мораторій на перевірки

Коронавірусний мораторій на перевірки

  • Переглядів: 803

      Відповідно до п. 52 прим. 2 підрозд. 10 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі – ПКУ) встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18 березня 2020 року по останній календарний день місяця (включно), в якому завершується дія карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), крім:

Через що відмовлять у видачі ліцензії на зберігання пального

Через що відмовлять у видачі ліцензії на зберігання пального

  • Переглядів: 570

   Відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон №481) зберігання пального здійснюються суб’єктами господарювання (у тому числі іноземними суб’єктами господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) всіх форм власності за наявності ліцензії.

Поспішіть подати заяву для списання боргу з ЄВ

Поспішіть подати заяву для списання боргу з ЄВ

  • Переглядів: 653

   Головне управління ДПС у Тернопільській області нагадує, що фізичним особам підприємцям (далі – ФОП), які не здійснюють підприємницьку діяльність, та особам, які провадять незалежну професійну діяльність і не отримували дохід від цієї діяльності у період з 01.01.2017 до 01.12.2020, надана можливість скористатись правом щодо списання несплаченої станом на 01.12.2020 суми недоїмки з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄВ), штрафів та пені, нарахованої на ці суми недоїмки включно до дати подання заяви про списання недоїмки.