40 млн грн мікрогрантів спрямовано на реалізацію проєктів учасників програми єРобота на Тернопільщині Державна служба зайнятості

40 млн грн мікрогрантів спрямовано на реалізацію проєктів учасників програми єРобота на Тернопільщині

  • Переглядів: 163

    У Тернопільській області зараз реалізується 167 успішних проєктів учасників програми єРобота, зокрема з отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Кожен з них отримав чи отримає грантову допомогу від 75 до 250 тис. грн на загальну суму майже 40 млн грн. Втілення цих проєктів дасть змогу створити понад 420 нових робочих місць.

Робота є! На ринку праці Тернопільщини терміново шукають кухарів

Робота є! На ринку праці Тернопільщини терміново шукають кухарів

  • Переглядів: 346

На 7 квітня 2023 року роботодавці Тернопільщини мають більше 30-ти актуальних вакансій кухарів. Такі фахівці потрібні у закладах громадського харчування, лікарнях, закладах освіти та ін. Зарплата - до 16 тис. грн, середня - 7490 грн.

Сільськогосподарська сфера Тернопільщини має потребу в працівниках Державна служба зайнятості

Сільськогосподарська сфера Тернопільщини має потребу в працівниках

  • Переглядів: 139

     Сільське господарство – одна з провідних галузей у Тернопільській області. Освоєння земель, вирощування зернових, бобових, овочевих, ягідних та інших сільськогосподарських культур, розвиток садівництва та фермерських господарств спричиняють сталий попит на працівників аграрної сфери.

На Тернопільщині є 300 вакансій для працівників з вищою освітою Державна служба зайнятості

На Тернопільщині є 300 вакансій для працівників з вищою освітою

  • Переглядів: 151

     На 28 березня 2023 року роботодавці подали у Тернопільський обласний центр зайнятості більше 300 вакансій для осіб з вищою медичною, економічною, технічною, педагогічною, мистецькою освітами.

Роботодавці Тернопільщини шукають працівників на некваліфіковану роботу Державна служба зайнятості

Роботодавці Тернопільщини шукають працівників на некваліфіковану роботу

  • Переглядів: 122

     Упродовж січня-березня 2023 року 13% вакансій, які подали роботодавці у Тернопільський обласний центр зайнятості, - пропозиції роботи для осіб без кваліфікації (для підсобників, прибиральників, укладальників-пакувальників, робітників з благоустрою, сторожів, вантажників, кухонних робітників, чергових по гуртожитку, двірників, робітників з обслуговування будинків та прибудинкових територій та ін.). Пропонована зарплата – до 11 тис. грн.

На Тернопільщині є робота для слюсарів. Зарплата до 50 тис. грн Державна служба зайнятості

На Тернопільщині є робота для слюсарів. Зарплата до 50 тис. грн

  • Переглядів: 398

      Роботодавці Тернопільщини мають пів сотні актуальних вакансій слюсарів: 14 вакансій слюсарів з ремонту колісних транспортних засобів (із середньою заробітною платою у 16,8 тис. грн), 7 - слюсарів з механоскладальних робіт (9,3 тис. грн), 6 - слюсарів-електриків з ремонту електроустаткування (10,7 тис. грн), 5 - слюсарів-сантехніків (6,9 тис. грн) 5 вакансій слюсарів з ремонту рухомого складу (середня зарплата 8,8 тис. грн) та ін.

Топ 10 березневих вакансій та зарплат на Тернопільщині Державна служба зайнятості

Топ 10 березневих вакансій та зарплат на Тернопільщині

  • Переглядів: 214

    У березні 2023 року в Тернопільській області найбільшою є потреба у професіоналах, кваліфікованих робітниках з інструментом, робітниках з обслуговування устаткування та машин, працівниках сфери торгівлі та послуг.

Стан ринку праці  у Тернопільському районі  станом на 01 березня 2023 року Державна служба зайнятості

Стан ринку праці у Тернопільському районі станом на 01 березня 2023 року

  • Переглядів: 207

     Незайняті та безробітні громадяни. Протягом січня-лютого 2023 року у Тернопільську філію Тернопільського обласного центру зайнятості (далі-філію) в пошуках роботи звернулися 510 осіб, які проживають в Тернопільському районі. Чисельність незайнятого населення, що перебували на обліку протягом цього ж періоду з урахуванням зареєстрованих на початок року склала 1789 осіб, з них статус безробітного мали 1668 осіб.

єРобота: отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу Державна служба зайнятості

єРобота: отримання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

  • Переглядів: 219

     У м. Тернополі та Тернопільському районі успішно реалізується програма єРобота, зокрема з отримання мікрогрантів. Кожен з учасників може отримати грантову допомогу від 50 до 250 тис. грн на створення або розвиток власного бізнесу.

На Тернопільщині більшість переселенців працевлаштовані  у сферах державного управління й оборони та в переробній промисловості

На Тернопільщині більшість переселенців працевлаштовані у сферах державного управління й оборони та в переробній промисловості

  • Переглядів: 306

     Протягом січня-лютого 2023 року через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості шукали роботу 552 внутрішньо переміщені особи, з них 529 – мали статус безробітного.