За сприяння служби зайнятості більше 1,5 тис. жителів Тернопільщини вже мають постійну роботу Державна служба зайнятості

За сприяння служби зайнятості більше 1,5 тис. жителів Тернопільщини вже мають постійну роботу

  • Переглядів: 126

     За 4 місяці 2023 року в місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися більше 6,7 тис. осіб, з них 5,6 тис. були визнані безробітними через відсутність прийнятних пропозицій праці. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 2 безробітних.

Робота є! На Тернопільщині цьогоріч роботодавці пропонували 426 вакансій у сфері торгівлі Державна служба зайнятості

Робота є! На Тернопільщині цьогоріч роботодавці пропонували 426 вакансій у сфері торгівлі

  • Переглядів: 172

     На ринку праці на фахівців у сфері торгівлі є постійний попит. З початку 2023 року роботодавці Тернопільщини мали потребу в 426 працівниках сфери гуртової та роздрібної торгівлі (15% від усіх вакансій по області. З них майже половина вже укомплектовані службою зайнятості.

Жителі Тернопільщини можуть здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію, отримавши безоплатний ваучер Державна служба зайнятості

Жителі Тернопільщини можуть здобути новий фах чи підвищити кваліфікацію, отримавши безоплатний ваучер

  • Переглядів: 126

     Ваучер на навчання видається службою зайнятості деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні і мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту.

У 55+ знайти роботу на Тернопільщині - реально! Державна служба зайнятості

У 55+ знайти роботу на Тернопільщині - реально!

  • Переглядів: 176

     Протягом січня-березня 2023 року через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості шукали роботу 1077 безробітних віком 55+, це 20,3% від загальної кількості безробітних; з них 683 жінки. 111-ти таким особам вдалося знайти постійні місця праці.

178 переселенців зараз шукають роботу на Тернопільщині Державна служба зайнятості

178 переселенців зараз шукають роботу на Тернопільщині

  • Переглядів: 147

   Протягом січня-березня 2023 року 605 внутрішньо переміщених осіб шукали роботу через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості, з них 570 – мали статус безробітного. За скеруванням служби зайнятості області 78 переселенців працевлаштовано, здебільшого, у переробній промисловості, у сфері охорони здоров'я та державному управлінні й обороні; 8 - проходили профнавчання за направленнями служби зайнятості.

На Тернопільщині у топі квітневих вакансій – лікарі, водії, слюсарі Державна служба зайнятості

На Тернопільщині у топі квітневих вакансій – лікарі, водії, слюсарі

  • Переглядів: 238

     На 20 квітня 2023 року більшість вакансій, якими оперує Тернопільський обласний центр зайнятості, - у переробній промисловості, охороні здоров'я та наданні соціальної допомоги, у сільському господарстві, торгівлі і транспорті. З них – 14% із заробітною платою вищою від середньої по області.

На Тернопільщині більшість іноземців працюють у переробній промисловості та сільському господарстві Державна служба зайнятості

На Тернопільщині більшість іноземців працюють у переробній промисловості та сільському господарстві

  • Переглядів: 184

     За І квартал 2023 року у Тернопільському обласному центрі зайнятості було видано, внесено зміни, продовжено термін дії 19 дозволів на застосування праці іноземних громадян. Найбільше дозволів на працевлаштування в Україні отримали громадяни Туреччини, Польщі та Вірменії.

На Тернопільщині більшість шукачів роботи - працівники сфери торгівлі та послуг Державна служба зайнятості

На Тернопільщині більшість шукачів роботи - працівники сфери торгівлі та послуг

  • Переглядів: 178

     За 3 місяці 2023 року в місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості соціальними послугами зі сприяння у працевлаштуванні скористалися майже 6 тис. осіб, з них 5,3 тис. були визнані безробітними через відсутність прийнятних пропозицій праці. На одне вільне робоче місце в середньому по області претендувало 2 безробітних.

«Армія відновлення» на Тернопільщині Державна служба зайнятості

«Армія відновлення» на Тернопільщині

  • Переглядів: 215

     В умовах війни всі зусилля суспільства спрямовані на опір агресору та подолання наслідків вторгнення. Люди, які з різних причин залишились без роботи, зможуть долучитись до “Армії відновлення” України через участь у суспільно корисних роботах, які мають оборонний характер,  робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру. Це вид тимчасової зайнятості громадян, що запроваджується державою під час воєнного стану.