Щодо сплати добровільних пенсійних внесків!!! Пенсійний фонд України

Щодо сплати добровільних пенсійних внесків!!!

  • Переглядів: 303

     Збільшити стаж та майбутню пенсію можна за допомогою добровільних пенсійних внесків. Для цього потрібно укласти договір з Пенсійним фондом України через вебпортал електронних послуг ПФУ. У певних випадках потрібно укласти не один такий договір.

Роз'яснення для одержувачів житлової субсидії Пенсійний фонд України

Роз'яснення для одержувачів житлової субсидії

  • Переглядів: 94

      Відповідно до пункту 78 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами та доповненнями) після закінчення строку отримання житлової субсидії Пенсійним фондом України здійснюється призначення житлової субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували житлову субсидію у попередньому періоді, крім домогосподарств:

ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ  ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ З 1 КВІТНЯ 2023 РОКУ Пенсійний фонд України

ПРО ПЕРЕРАХУНОК ПЕНСІЙ ПРАЦЮЮЧИМ ПЕНСІОНЕРАМ З 1 КВІТНЯ 2023 РОКУ

  • Переглядів: 81

      Пенсіонери, які після призначення пенсії офіційно працювали, тобто за них сплачено або вони самостійно сплатили єдиний соціальний внесок, кожні два роки набувають право на перерахунок пенсії.

Для зарахування повного місяця страхового стажу пенсійний внесок має бути не меншим 1 474 грн Пенсійний фонд України

Для зарахування повного місяця страхового стажу пенсійний внесок має бути не меншим 1 474 грн

  • Переглядів: 62

      Громадяни України мають змогу збільшити страховий стаж чи розмір майбутньої пенсії за допомогою добровільних пенсійних внесків. Сплатити такі внески можна дистанційно через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Щодо призначення субсидій на неопалювальний сезон Пенсійний фонд України

Щодо призначення субсидій на неопалювальний сезон

  • Переглядів: 212

     Субсидія на неопалювальний сезон, відповідно до чинного законодавства, надається з 1 травня по 30 вересня. Якщо житлова субсидія призначається з початку неопалювального сезону, для розрахунку суми житлової субсидії враховується середньомісячний сукупний дохід за III і IV квартали попереднього календарного року. При цьому пенсійна виплата враховується в розмірі нарахованої суми пенсії за березень поточного року.

Для збереження стажу трудову книжку варто оцифрувати Пенсійний фонд України

Для збереження стажу трудову книжку варто оцифрувати

  • Переглядів: 106

     Трудовий стаж, набутий до 1 січня 2004 року, враховується до загального страхового стажу на підставі записів у трудовій книжці. Щоб убезпечити себе в разі можливої втрати трудової книжки, її варто оцифрувати.

Право на призначення пенсії Пенсійний фонд України

Право на призначення пенсії

  • Переглядів: 310

       Страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою або за яку сплачувався збір на обов'язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню згідно із Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» і за який сплачено страхові внески.

ДОБРОВІЛЬНА УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОМУ ПЕНСІЙНОМУ СТРАХУВАННІ Пенсійний фонд України

ДОБРОВІЛЬНА УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОМУ ПЕНСІЙНОМУ СТРАХУВАННІ

  • Переглядів: 215

      Наприкінці минулого року в Україні ухвалено закон, який спрощує механізм добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні: без паперової тяганини, без відвідування державних установ.

Субсидія на неопалювальний сезон Пенсійний фонд України

Субсидія на неопалювальний сезон

  • Переглядів: 178

       З 1 травня по 30 вересня будуть розраховані субсидії на неопалювальний період. Житлові субсидії та пільги на неопалювальний сезон із травня перепризначають для переважної більшості отримувачів, які мали житлову субсидію в опалювальному періоді, автоматично, на підставі наявної у Пенсійному фонді України інформації, за умови, що не змінилися дані про їхній майновий стан чи склад родини. Якщо ж такі зміни відбулися, отримувачі субсидії повинні надати про це інформацію до органу Пенсійного фонду впродовж 30 днів.