Благодійні пожертви у солідарній системі. Що таке благодійні пожертви? Пенсійний фонд України

Благодійні пожертви у солідарній системі. Що таке благодійні пожертви?

  • Переглядів: 101

   Закон України від 04 листопада 2022 року № 2734-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення механізму участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні», ухвалений наприкінці минулого року, дозволив здійснювати пожертви на виплату пенсій теперішнім пенсіонерам.

ДОБРОВІЛЬНА УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОМУ ПЕНСІЙНОМУ СТРАХУВАННІ Пенсійний фонд України

ДОБРОВІЛЬНА УЧАСТЬ У ЗАГАЛЬНООБОВ’ЯЗКОВОМУ ПЕНСІЙНОМУ СТРАХУВАННІ

  • Переглядів: 86

     Наприкінці минулого року в Україні ухвалено закон, який спрощує механізм добровільної участі громадян у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні: без паперової тяганини, без відвідування державних установ.

Формування та подання повідомлень про виплату коштів застрахованим особам Пенсійний фонд України

Формування та подання повідомлень про виплату коштів застрахованим особам

  • Переглядів: 191

          Пенсійним фондом України реалізовано можливість формування та подання страхувальниками повідомлень про виплату коштів застрахованим особам через електронний кабінет на вебпорталі ПФУ (https://portal.pfu.gov.ua/).

На які послуги надається житлова субсидія? Пенсійний фонд України

На які послуги надається житлова субсидія?

  • Переглядів: 124

Відповідно до пункту 1 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива», житлова субсидія надається на такі послуги:

Про необхідність повідомлення пенсіонером органів Пенсійного фонду  про працевлаштування/звільнення з роботи Пенсійний фонд України

Про необхідність повідомлення пенсіонером органів Пенсійного фонду про працевлаштування/звільнення з роботи

  • Переглядів: 242

    Чинним законодавством в сфері пенсійного забезпечення передбачено відмінності у призначенні (перерахунку) пенсій в залежності від факту роботи одержувача пенсійних виплат.

Головне управління інформує!  Стосовно виплати пенсії за вислугу років Пенсійний фонд України

Головне управління інформує! Стосовно виплати пенсії за вислугу років

  • Переглядів: 170

   Я – колишній вчитель, отримую пенсію за вислугу років. Зараз влаштувалася в загальноосвітню школу на посаду асистента вчителя інклюзивного класу. Чи маю я право в період роботи на виплату пенсії?

Порядок подачі документів на призначення субсидій та пільг!!! Пенсійний фонд України

Порядок подачі документів на призначення субсидій та пільг!!!

  • Переглядів: 429

Постановою Кабінет Міністрів України від 16 вересня 2022 року №1041 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України» внесено зміни до порядку виплати та призначення житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу.

 Головне управління Пенсійного фонду України повідомляє! Пенсійний фонд України

 Головне управління Пенсійного фонду України повідомляє!

  • Переглядів: 600

     Головне управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області повідомляє, що 06 грудня 2022 року набрав чинності Закон України від 18 жовтня 2022 року №2682-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту соціальних трудових та інших прав фізичних осіб, у тому числі під час воєнного стану, та для спрощення обліку робочих місць для осіб з інвалідністю». Даним законодавчим актом внесені зміни до Закону України від 08 липня 2010 року №2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі - Закон).