Увага! Інформація щодо роботи відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській та Донецькій областях До уваги!

Увага! Інформація щодо роботи відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській та Донецькій областях

  • Переглядів: 428

Інформація щодо роботи відділень управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області

Реєстр електронних лікарняних відновив роботу Інформативно

Реєстр електронних лікарняних відновив роботу

  • Переглядів: 431

     Електронний реєстр листків непрацездатності Пенсійного фонду України відновив свою роботу в повному обсязі. Усі е-лікарняні, за якими роботодавці не встигли оформити заяву-розрахунок через відсутність доступу до реєстру, тепер можуть бути опрацьовані та подані до Фонду соціального страхування України на оплату.

Попри умови воєнного стану фахівці Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат До уваги!

Попри умови воєнного стану фахівці Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат

  • Переглядів: 613

     Фонд соціального страхування України є гарантом фінансової та медико-соціальної підтримки для мільйонів українських працівників, вагітних жінок, потерпілих на виробництві та їх родин. Тому попри умови воєнного стану фахівці Фонду продовжують роботу для безперервного здійснення усіх виплат. Сьогодні виконавча дирекція Фонду направила:

Евакуйовані працівники можуть отримати лікарняні та декретні допомоги напряму від ФССУ До уваги!

Евакуйовані працівники можуть отримати лікарняні та декретні допомоги напряму від ФССУ

  • Переглядів: 599

    Працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхній лікарняний та подати за ним заяву-розрахунок у зв’язку із бойовими діями за місцем їх розташування, можуть самостійно звернутись до Фонду соціального страхування України для отримання лікарняних і декретних допомог.

За підсумками січня спостерігається зменшення кількості днів лікарняних Інформативно

За підсумками січня спостерігається зменшення кількості днів лікарняних

  • Переглядів: 387

     У перший місяць 2022 року до Фонду соціального страхування України подали на оплату на 1 мільйон днів лікарняних менше, ніж у тому ж місяці попереднього року. Загалом за підсумками січня Фонд прийняв на оплату 2,8 мільйона днів лікарняних у разі хвороб, травм, потреби догляду за хворими дітьми чи самоізоляції від COVID-19 – у січні 2021 року цей показник перевищив 4 мільйони днів.

Механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним

Механізм отримання допомоги від Фонду за е-лікарняним

  • Переглядів: 1093

        Понад 3 мільйони українців були на оплачуваному Фондом соціального страхування України лікарняному упродовж минулого року. ФССУ профінансував для них більше 5 мільйонів листків непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до Фонду на оплату.

Українці отримали 778 млн грн допомог від ФССУ за період здійснення догляду за хворими родичами

Українці отримали 778 млн грн допомог від ФССУ за період здійснення догляду за хворими родичами

  • Переглядів: 430

За оперативними даними упродовж 2021 року 227,7 тисячі застрахованих осіб знаходились на лікарняному по догляду за хворим членом сім’ї, у тому числі за хворими дітьми до 14 років. Фонд соціального страхування України компенсував їм втрачений заробіток за весь період здійснення догляду на загальну суму 778,7 млн гривень.

Реформа лікарняних: українці оформили понад 4,5 млн електронних документів

Реформа лікарняних: українці оформили понад 4,5 млн електронних документів

  • Переглядів: 427

Від початку реформи електронних листків непрацездатності українці понад 4,5 млн разів скористались новою послугою. Таку цифру повідомляють у Пенсійному фонді України. Водночас, згідно даних МОЗ, в електронній системі охорони здоров’я було створено більше 6 млн медичних висновків про тимчасову непрацездатність, на підставі яких для працевлаштованих українців формуються е-лікарняні.