Для студентів ЗУНУ провели екскурсію в Головному управлінні ДПС в області

  • 246

 Днями студенти Західноукраїнського національного університету побували на цікавій та пізнавальній екскурсії у Головному управлінні ДПС у Тернопільській області.

   Спершу гості установи ознайомилися з історією виникнення податків, особливостями їх функціонування та становленням податкової системи на різних етапах історичного розвитку нашої держави, з сьогоденням та минулим податкової служби Тернопільщини в Музеї податкової служби. Даний музей уже 10 років функціонує в приміщенні відомства. Студенти з допитливістю розглядали експонати музею, серед яких, окрім документів та архівних фото, є також обчислювальна техніка різних періодів, паперові гроші, монети. Головна державна інспекторка сектору інформаційної взаємодії ГУ ДПС в області Інеса Мендрунь продемонструвала відвідувачам музею типове робоче місце податківця 50-х років минулого століття, форму працівників податкової, а також точну срібну копію старовинної гривні 11-13 століть, яка неабияк зацікавила студентів. 

  Після цього гості відомства побували в Центрі обслуговування платників при Тернопільській ДПІ. Вони ознайомились із роботою центру, переліком адмінпослуг, розглянули інформаційні стенди та зразки заяв. Начальник Тернопільської ДПІ Володимир Гузенков коротко ознайомив молодь із останніми змінами у податковому законодавстві, розповів про електронні сервіси ДПС, та, зокрема, про новий додаток для смартфонів «Моя податкова».

Фото без опису