У Козівській селищній раді проведено нараду з працівниками закладів культури

  • 1076

     17 листопада селищний голова Сергій Добалюк спільно заступником Вадимом Щегловим провели робочу нараду з працівниками закладів культури Козівської територіальної громади.

     Щорічно такі наради проводять як підсумок роботи. Однак, у 2022 р. робота відділу культури зазнала змін. Війна витіснила з життя усіх українців розваги та різного плану культурно-масові заходи. Люди, які працюють у цій сфері, почали активно займатися допомогою ЗСУ, переселенцям. Така діяльність триває до сьогодні. Обговорили розвиток волонтерського руху на 2023р.
       На нараді обговорили питання поповнення бібліотечних фондів новими книгами українською мовою та утилізацію літератури, виданої за часів СССР, оскільки вона є морально застарілою і не має жодної наукової, пізнавальної та мистецької цінності. Прийняли рішення закупити по кілька десятків книг у кожну бібліотеку громади, попередньо визначивши найбільш актуальну для читача літературу.
     Про досягнення та проблеми роботи сільських клубів розповіла директор КЗ "Центр культури та дозвілля" Світлана Андрушків.
     Обговорили план проведення культурних заходів у громаді на найближчий період.
     Сергій Добалюк наголосив, що робота відділу культури є дуже важливою і в житті громади, і в країні загалом. Голова ради проілюстрував свою позицію цитатою видатного Британського політика Вінстона Черчілля: «Якщо ми економимо на культурі, то за що ми воюємо?".