Козівська громада вітає з присвоєнням почесного звання «Мати-героїня» Оксану Тарасівну Закришку.

  • 963

           Оксана Закришка, жителька села Вівся, народила і виховала до 8-річного віку п’ятеро дітей. Указом Президента України Оксані Тарасівні присвоєно звання «Мати-героїня».

        За ініціативи селищного голови забезпечено всі організаційні моменти щодо надання можливості матері-героїні взяти участь у святкових заходах: транспорт, надання соціального супроводу. 

 

                Звання України «Мати-героїня», відповідно до Закону України «Про державні нагороди», є державною нагородою, вищою формою відзначення громадян за видатні заслуги перед Україною.

         Визначено, що почесне звання України «Мати-героїня» присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п’ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.

              При відділі освіти, культури, молоді та спорту створено координаційну раду з питань розгляду матеріалів щодо присвоєння звання «Мати-героїня». Всі документи належним чином опрацьовуються, подаються на розгляд комісії при Тернопільській військовій адміністрації та в Офіс Президента.

 

      Як зазначив селищний голова Сергій Добалюк: «Багатодітні сімї – велика цінність. Матері-героїні завжди потребують підтримки та допомоги».

           Всього у Козівській громаді налічується вже 220 матерів, які отримали почесне звання.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без опису Фото без опису