Щодо звернень громадян та юридичних осіб

  • 1086

   

   Упродовж 2020 року до Козівського відділу Теребовлянської місцевої прокуратури надійшло 27 звернень громадян та юридичних осіб, (що на 11 менше, ніж у 2019 році), з яких вирішено – 12 (у 2019 році – 9), направлено для вирішення до інших відомств – 15 (у 2019 році – 21), повернуто заявнику у зв’язку з тим, що заявником вказане звернення оформлено без дотримання вимог, не було (у 2019 році -8).

   Серед вирішених упродовж 2020 року звернень громадян переважають звернення з питань досудового розслідування, які надходять в більшості випадків від учасників кримінального провадження.

   Козівським відділом Теребовлянської місцевої прокуратури упродовж  2020 року для вирішення до інших відомств направлено 15 звернення, що на 6 менше, ніж у 2019 році. Основна більшість з вказаних звернень направлялася у Козівське ВП Бережанського ВП ГУНП у Тернопільській області.

   При цьому, заявникам обов’язково роз’яснювалася компетенція органів прокуратури та право звернення до суду. Випадків направлення прокуратурою звернень громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржувалися, не встановлено. 

   Упродовж 2019 - 2020 років звернення народних депутатів України до Козівського відділу Теребовлянської місцевої прокуратури не надходили.

   За вказаний період часу  звернення Героїв України, Радянського Союзу, Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни,  учасників АТО, неповнолітніх не надходили.

   У Козівському відділі Теребовлянської місцевої прокуратури забезпечено своєчасне оприлюднення інформації, в порядку визначеному відомчими нормативними актами на інформаційних стендах у холі відділу.

   Упродовж 2019-2020 років у Козівський відділ Теребовлянської місцевої прокуратури письмові запити на інформацію не надходили.

  Випадків надходження повторних запитів у зв’язку з неповнотою надання прокуратурою запитуваної інформації не встановлено.

   Прийом громадян у прокуратурі проводиться упродовж дня відповідно до графіка, який розміщений у приміщенні прокуратури у доступному для відвідувачів місці. Поряд знаходяться тексти Законів України «Про звернення громадян», «Про прокуратуру» та графіки прийому громадян у прокуратурах вищого рівня.

   У Козівському відділі Теребовлянської місцевої прокуратури забезпечено додержання облікової дисципліни під час організації роботи з розгляду звернень, своєчасності, об’єктивності та повноти внесення статистичних даних до ІАС «ОСОП» відповідно до вимог Інструкції зі складання звітності про роботу прокурора та Інструкції з діловодства в органах прокуратури України, розгляду термінових документів, оформлення та накопичення наглядових проваджень за зверненнями).

З повагою,

Перший заступник керівника Теребовлянської

місцевої прокуратури                                                                                  І.Кренцель 

 

 

 

 

Фото без опису