Власникам нерухомості варто уточнити нарахування податку у Центрах обслуговування платників.

  • 163

     Якщо громадяни володіють нерухомістю, а податкове повідомлення-рішення з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки не отримали, необхідно звернутись до податкового органу з метою уточнення даних щодо проведених нарахувань податку на нерухоме майно та своєї податкової адреси.

    Управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Тернопільській області повідомляє, що всі рішення надіслано громадянам засобами поштового зв’язку. Значна частина таких повідомлень-рішень повернулась до податкової служби з поміткою Укрпошти «за закінченням терміну зберігання» або «адресат вибув».

     Тобто такі повідомлення-рішення із нарахованими сумами податку до платників не потрапили. Відповідно утворюється податковий борг, нараховуються штрафні санкції та здійснюється арешт майна боржника. 

     Податкове повідомлення-рішення надсилається на адресу, інформація про яку міститься в контролюючому органі. Таким чином, платник, який змінив місце проживання, не ознайомлений із сумою проведених нарахувань податку протягом місяця після зміни місця реєстрації громадянин зобов’язаний повідомити про це контролюючий орган, де він перебуває на обліку. 

Фото без опису