Податкове законодавство в умовах воєнного стану під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»

  • 97

  Нещодавно в Головному управлінні ДПС у Тернопільській області в. о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун під час сеансу «гаряча лінія» поспілкувався із додзвонювачами щодо податкового законодавства в умовах воєнного стану.

   Під час сеансу телефонного зв’язку посадовець говорив про новації в податковому законодавстві, а саме, що 1 серпня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

   У зв’язку з прийняттям Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» проінформував про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

   Також повідомив, що 06 травня 2023 року набув чинності Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

   Руслан Цвігун повідомив про можливості реалізувати своє право на податкову знижку, заповнити та до 31 грудня 2023 року включно подати за місцем реєстрації Декларацію про майновий стан та доходи.

Додзвонювачів цікавили питання легалізації заробітної плати, мінімальне податкове зобов`язання (МПЗ) та плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

   Озвучив додзвонювачу посадовець й переваги використання єдиного рахунку для сплати податків, адже перехід на єдиний рахунок значно спрощує сплату податків, зборів, інших платежів, що контролюються ДПС, та єдиного внеску; зменшує платникам фінансові витрати і час формування платіжних документів. Розраховуватись з бюджетом та фондами можливо одним платіжним документом на загальну суму.

   Також розглянуто питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, легалізації трудових відносин.

   На всі запитання в ході сеансу «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства

Фото без опису