Тернопіль з робочим візитом відвідала заступниця голови Держпраці України

  • 179

   Заступниця голови Держпраці Алла Горбатюк із робочим візитом відвідала Тернопіль. Зокрема посадовиця провела зустріч із фахівцями та керівництвом Головного управління ДПС у Тернопільській області.

  На зустрічі також були присутні начальник Південно-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Богдан Сагайдак та посадові особи Управління інспекційної діяльності у Тернопільській області.

   Під час заходу учасники обговорили основні механізми та напрями співпраці між відомствами. Зокрема, щодо проведення роз’яснювальних заходів, спрямованих на запобігання випадкам незадекларованої праці, на детінізацію ринку праці, та наданні кваліфікованої методичної допомоги суб’єктам господарювання щодо роботи у правовому полі, із дотриманням трудового та податкового законодавства.

    В.о. начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун та заступниця начальника відомства Марія Мельник розповіли присутнім про стан справ із детінізацією доходів громадян у Тернопільській області. Керівники обласної податкової зауважили, що фахівцями ГУ ДПС спільно з органами влади і місцевого самоврядування проводиться активна робота щодо виплати громадянам заборгованих зарплат, що в свою чергу зменшує заборгованість суб’єктів господарювання по сплаті єдиного внеску та податку на доходи фізичних осіб, а також щодо роботи підприємців в правовому полі – із державною реєстрацію і використанням касових апаратів при готівкових розрахунках із клієнтами та покупцями.

    Наприкінці зустрічі присутні домовилися про подальшу активну співпрацю.

Фото без опису