"Сильні разом" - фахівці служби зайнятості відповідають на питання щодо «Армії відновлення», мікрогрантів та безоплатних ваучерів на навчання

  • 140

     Олександра Островська – заступник директора Тернопільського обласного центру зайнятості, дає відповіді на питання: Що таке суспільно корисні роботи, так звана «Армія відновлення»? Кого можуть залучати у цю «армію»? Який механізм організації та проведення суспільно корисних робіт? Які види цих робіт? Скільки вже залучено безробітних і які роботи вони виконують? Скільки прийнято розпоряджень органів місцевого самоврядування про організацію та проведення суспільно корисних робіт у Тернопільській області? Скільки укладено договорів і на яку кількість робочих місць? Які переваги участі у суспільно корисних роботах для безробітних та для громад? Які джерела фінансування цих робіт?

     Наталія Брич – начальник відділу активних програм зайнятості ОЦЗ, пояснює:  Що таке безоплатний ваучер на навчання? Які категорії громадян мають право отримати ваучери? Яка вартість ваучера? Чи можна подати заяву на отримання ваучера онлайн? Які професії і спеціальності можна здобути за отриманим ваучером? Як відбувається процес навчання?

    Валентина Нікуліна – заступниця начальника управління реалізації політики зайнятості ОЦЗ, розповідає: Які умови отримання мікрогранту на відкриття чи розширення бізнесу зі створенням робочих місць? Хто може його отримати? Які кроки має зробити людина, щоб отримати мікрогрант? Як подати заявку? На що дають кошти мікрогранту? Скільки жителів Тернопільщини вже отримали грантові кошти і скільки робочих місць вже створили? Якими видами діяльності займається більшість переможців грантової програми?

     Детальніше у програмі "Сильні разом" - https://www.youtube.com/watch?v=0WXI8Az0AUU&t=2s

Фото без опису