У Козівській громаді відбулася зустріч з представниками ГО "ТМЖК "Відродження нації"

  • 152

     У Козівській громаді відбулася зустріч спеціалістів служби у справах дітей, відділу соціального захисту населення, адміністраторів ЦНАП, відділу освіти, культури, молоді та спорту, фахівців сектору "Бюро безоплатної правової допомоги" з представниками ГО "ТМЖК "Відродження нації".

Зустріч відбулася завдяки активній реалізації проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Мета проєкту: посилення комплексного реагування задля захисту найбільш вразливих ВПО та місцевого населення, постраждалого від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно зумовленого насильства, та осіб, права яких було порушено внаслідок війни, а також покращення доступу осіб, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, у Тернопільській області.

 Діяльність проєкту передбачає:

1. Надання спеціалізованої допомоги найбільш вразливим особам на рівні територіальних громад області.

2. Попередження ризиків потрапляння в ситуацію ТЛ, експлуатацію чи ҐЗН через підвищення обізнаності населення.

3. Забезпечення покращеного доступу особам, які постраждали від торгівлі людьми, до допомоги в рамках Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми (НМВ).

Метою робочих зустрічей у територіальних громадах області є покращення взаємодії, вивчення ситуації в громадах, посилення Національного механізму взаємодії суб’єктів, підвищення рівня компетенції посадових осіб органів місцевого самоврядування у сфері протидії торгівлі людьми, підвищення рівня виявлення випадків торгівлі людьми, експлуатації, ҐЗН та осіб, чиї права були порушено внаслідок війни (тортури, нелюдське ставлення, жорстоке поводження, обшуки, погрози, психологічний тиск та інші види насильства), дітей, переміщених без супроводу дорослих чи переміщеним без батьків, але з кимось із дорослих і забезпечення перенаправлення вище зазначених категорій населення для подальшого отримання допомоги від ГО «ТМЖК «Відродження нації».

Спеціалізована допомога передбачена особам, які постраждали від торгівлі людьми, постраждали від експлуатації, ґендерно зумовленого насильства, вт.ч. сексуального насильства, насильства пов’язаного з війною, вт.ч. домашнього, особам, чиї права було порушено внаслідок війни (тортури, нелюдське ставлення, жорстоке поводження, обшуки, погрози, психологічний тиск) та дітям, переміщеним без супроводу дорослих чи переміщеним без батьків, але з кимось із дорослих.

Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції ІОМ, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, Міністерству закордонних справ Норвегії.

На зустрічі був присутній Росоловський Володимир Олексійович, начальник управління соціальної роботи сімейної та ґендерної політики, протидії торгівлі людьми Департаменту соціальної політики Тернопільської ОВА.

Про важливість забезпечення психологічної та правової допомоги вчасно і відповідно до потреб вразливих категорій населення, в т.ч. ВПО та постраждалим від ТЛ, експлуатації, ҐЗН, які забезпечуються ТМЖК "Відродження нації" спілкувалися у Козівській селищній раді.

 Досвідчена психологиня, працівниця "ТМЖК "Відродження нації" забезпечує надання індивідуальних консультацій за телефоном:

095 749 34 35

 Досвідчений юрист надає консультації щодо відновлення документів, реєстрації, прав власності, батьківських прав, складання позовних заяв, надання юридичного супроводу.

Консультації можна отримати за телефоном:

050 138 55 08

Психологічні консультації, правові консультації та психосоціальна підтримка передбачені проєктом «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області».

Фото без опису  Фото без опису