Роботодавцям Тернопільщини - компенсації єдиного соціального внеску

  • 81

    Держава пропонує роботодавцям три види компенсацій ЄСВ.

1. Компенсація фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих понад 1 місяць безробітних певних категорій з числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Загальна тривалість виплати - 12 місяців впродовж наступних двох років.

(Постанова № 124 від 10.02.2023 «Про затвердження Порядку надання роботодавцям компенсацій за працевлаштування зареєстрованих безробітних»)

Детальніше тут

Діє з 16.02.2023 р.

2. Компенсація суб’єктам малого підприємництва 100% фактичних витрат у розмірі єдиного соціального внеску за працевлаштованих на нові робочі місця зареєстрованих безробітних шляхом укладення трудового договору строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості. Зареєстрований безробітний може бути працевлаштований у роботодавця з виплатою компенсації за нього один раз на п’ять років за умови, що він у відповідному п’ятирічному періоді не був працевлаштований будь-яким роботодавцем з наданням йому компенсацій, передбачених ЗУ «Про зайнятість населення». Заява за формою подається роботодавцем особисто або через персональний електронний кабінет роботодавця з накладенням кваліфікованого електронного підпису протягом двох місяців з дня працевлаштування особи.

Загальна тривалість виплати - 12 місяців впродовж наступних двох років.

Діє з 21.04.2023 р.

Детальніше на сайті ДЦЗ у розділі «Роботодавцям», «компенсації»

3. Компенсація 50% фактично сплаченого єдиного соціального внеску (чинна з 01.01.2024) за кожну особу, працевлаштовану на нове робоче місце шляхом укладення трудового договору терміном не менше ніж на 2 роки та виплатою протягом 12 місяців з дня укладення трудового договору заробітної плати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати. Заява за формою подається роботодавцем особисто або через персональний електронний кабінет роботодавця з накладенням кваліфікованого електронного підпису не пізніше 45 календарних днів з дати закінчення 12-місячного періоду з дня працевлаштування такої особи.

Загальна тривалість виплати компенсації після закінчення 1 року з дати працевлаштування – наступних 12 місяців, за умови збереження рівня зарплати в розмірі не менше ніж три мінімальні заробітні плати за кожну таку особу.

Буде діяти з 01.01.2024 р.319

Детальніше на сайті ДЦЗ у розділі «Роботодавцям», «компенсації»

(Постанова № 338 від 18.04.2023 «Деякі питання надання роботодавцям компенсації єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування на нові робочі місця»)

За більш детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або за тел. «гарячої лінії» - 0635765756.