Проведено правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги»

  • 222

     02 травня 2023 року в приміщенні Тернопільського РС №3 філії ДУ «Центр пробації» в Тернопільській області відбувся правопросвітницький захід на тему: « Забезпечення  доступу до  безоплатної правової допомоги» за участі завідувача сектору «Козівське бюро правової допомоги» Оксаною Адамів та субєктами пробації.

    Під час заходу фахівцем було розяснено, що собою являє  безоплатна первинна права  та що таке вторинна правова допомога.

     Безоплатна первинна правова допомога включає в себе такі правові послуги:

1) надання правової інформації;

2) надання консультацій і роз'яснень з правових питань;

3) складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру);

4) надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

     Безоплатна вторинна правова допомога - вид державної гарантії, що полягає у створенні рівних можливостей для доступу осіб до правосуддя.

     Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:

1) захист;

2) здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами;

3) складення документів процесуального характеру.

     Також, під час заходу фахівець проінформовала, що за правовими консультаціями та юридичною допомогою можна звернутися до Козівського бюро правової допомоги за адресою: смт.Козова, вул. Грушевського, 38, Тел.: (03547) 2- 22- 24, Окрім цього, для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.  

 

 

Фото без опису