На Тернопільщині більшість переселенців працевлаштовані у сферах державного управління й оборони та в переробній промисловості

  • 306

     Протягом січня-лютого 2023 року через місцеві підрозділи Тернопільського обласного центру зайнятості шукали роботу 552 внутрішньо переміщені особи, з них 529  мали статус безробітного.

     У січні-лютому 2023 року за скеруванням служби зайнятості області 48 переселенців працевлаштовано, здебільшого, у державному управлінні й обороні та переробній промисловості; 4 - проходили профнавчання за направленнями служби зайнятості.

     На 1 березня 2023 року кар’єрні радники Тернопільського обласного центру зайнятості продовжують пошук прийнятних місць праці для 273 внутрішньо переміщених осіб зі статусом безробітного, з них 58,2% - з вищою освітою, більше третини - у віці від 35 до 45 років.

     Серед переселенців, які зараз шукають роботу, найбільше працівників торгівлі – 38 осіб; 20 працівників медичної сфери (з них 19 – медсестер); 16 директорів і керівників підприємств чи підрозділів, 14 освітян (вчителів, вихователів, викладачів та ін.), 14 - бухгалтерів та економістів.

     Є й фахівці рідкісних професій: регент, бариста, експедитор, дефектоскопіст, агроном, фахівець з комп'ютерної графіки (дизайну), хедхантер, тальман, фотограф, хімік, гірник.

     Шановні роботодавці! Якщо Ви можете запропонувати роботу переселенцям, зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості. Можна подати вакансію через чат-бот @DCZWorkNowBbot, вона одразу буде опублікована і рекрутери почнуть підбір кандидатів.

     Спільними зусиллями допоможемо знайти роботу переселенцям!

Інформацію можна отримати за телефоном "гарячої лінії" Тернопільського обласного центру зайнятості – 0635765756 чи через Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil)

      Роботодавцям та шукачам роботи - чат-боти від служби зайнятості тут: https://ter.dcz.gov.ua/novyna/robotodavcyam-ta-shukacham-roboty-chat-boty-vid-sluzhby-zaynyatosti-0 

Працюємо на благо України та українців!