Концерт Національної заслуженої капели бандуристів ім. Г. Майбороди у Козові

  • 161

    Перед мешканцями Козівської громади виступила Національна заслужена капела бандуристів імені Георгія Майбороди, яка є найстаршим творчим колективом України. Неперевершене звучання чоловічих голосів в поєднанні з блискучим віртуозним акомпонементом бандур пролунало під дирегентський супровід художнього керівника і головного диригента капели – Юрія Курача та диригента Олексія Бояра.

    Окрім народних пісень з сучасними елементами, колектив продемонстрував присутнім цикл колядок та щедрівок які в подальшому везтимуть чехам і полякам, як прояв вдячності за те, що прихистили наших жінок і дітей.

    Хоровий спів у супроводі ніжного тембру бандур, театралізація кожної пісні створили незабутнє враження для кожного присутнього на благодійному концерті.

    Хтось скаже - зараз не до співу, але Українська Народна Пісня має звучати: чисто, голосисто, дзвінко, щоб світ почув. Щоб і ми могли збадьорити свій дух, щоб жило та розвивалося те, за що нас так люто ненавидить ворог... Дякуємо від усієї громади організаторам концерту та артистам. Бандура - це історія української пісні. І люди мають чути та знати цю історію

Фото без опису                             Фото без опису