Про присвоєння кадастрового номера говорили у Козівській районній філії обласного центру зайнятості

  • 217

     Присвоєння кадастрового номера — обов'язкова складова процесу приватизації, оформлення прав власності, врегулювання договірних відносин, що здійснюється шляхом державної реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастрі.

     Саме тому, у Козівській районній філії обласного центру зайнятості за участі фахівця Сектоу «Козівське бюро правової допомоги» було розкрито тему: «Присвоєння кадастрового номера».

     Кожній земельній ділянці, відомості про яку внесено до Державного земельного кадастру, присвоюється кадастровий номер. Кадастровий номер земельної ділянки є її ідентифікатором у Державному земельному кадастрі.

Для присвоєння кадастрового номера необхідно звернутися до землевпорядної організації, яка має в штаті не менше двох інженерів землевпорядників (це може бути державна і недержавна організація – на вибір), для проведення робіт з формування обмінного файлу. Обмінний файл формується на підставі технічної документації з землеустрою по встановленню (відновленню) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості). Землевпорядна організація передає до відділу Держгеокадастру заяву власника земельної ділянки про присвоєння кадастрового номера.

     До заяви додаються технічна документація із землеустрою та в електронному вигляді обмінний файл (XML). Після цього особа отримує витяг із державного земельного кадастру із зазначенням кадастрового номеру земельної ділянки.

Зауважимо!!! Що з 24 лютого 2022 року відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» в Україні введено режим воєнного стану. Разом з тим низкою нормативно-правових норм було закрито реєстри, з метою недопущення витоку інформації, що на сьогодні може дещо призупинити діяльність у даній сфері.

 

Фото без опису Фото без опису