1 листопада - 104 річниця створення ЗУНР

  • 365

    1 листопада 2022 року минає 104 роки з того дня, а точніше – тієї буремної ночі, коли відбулось Листопадове повстання, яке зумовило створення Західноукраїнської народної республіки. Ми голосно та впевнено заявили світові своє право бути господарями на своїй землі!

    Створення ЗУНР відбулося всупереч волі світових політиків того часу, котрі прагнули зберегти Російську та Австро-Угорську імперії, де не було місця незалежній Україні. Шлях України до її державності ніколи не був легким. Пам'ять про це робить нас сильними. Тільки знаючи історію, ми здані усвідомити, що українське майбутнє – у наших руках.

    Сьогодні ми знову на очах усього світу виборюємо зі зброєю у руках право називатися українцями! Як і 100 років тому сусідам з імперськими амбіціями не дає спокою вільна, незалежна Україна.

    Листопадовий чин фактично був проривом у свідомості українців. Адже саме тоді, як засвідчують історики, вони зрозуміли, що незалежна українська держава може існувати! Так само як і 24 лютого світ зрозумів – Україна не просто є, вона сильна, здатна постати на боротьбу з ворогом і дати відсіч кожному, хто зазіхне на її кордони.

    Український народ шанує свою історичну пам'ять та продовжує звитяжну традицію своїх відважних предків! Дякуємо ЗСУ і віримо у Перемогу!

    Слава Героям, які у всі часи складали своє життя на вівтар світлого майбутнього України!

    Слава Україні!

Фото без опису