До уваги мешканців громади!

  • 493

             Частиною 2 статті 35-1 Закону України «Про відходи» передбачено, що власники або наймачі, користувачі, у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів укладають договори з виконавцем послуг з вивезення побутових відходів, здійснюють оплату послуг з поводження з побутовими відходами та забезпечують роздільне збирання побутових відходів.

                 Відповідно до пункту 2 частини 2 статті 17 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» громадяни зобов’язані дотримуватись правил благоустрою територій населених пунктів.

              Згідно з частиною 1 статті 25 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживачі зобов’язані укласти договір про поводження з побутовими відходами з особою, визначеною у встановленому законодавством порядку.

            Крім того, відповідно до рішення Козівської селищної ради від 25.05.2022 року №1920 «Про затвердження Правил благоустрою Козівської територіальної громади» громадяни,  підприємства, установи, організації  та фізичні особи – підприємці зобов’язані обов’язково укладати договори (угоди) на вивіз твердих та рідких побутових відходів  з відповідним підприємством.

             Виконавцем послуг із збирання та вивезення твердих побутових відходів на території Козівської територіальної громади визначено Комунальне підприємство «Благоустрій».

          За таких обставин Козівська селищна рада звертає увагу громадян, керівників підприємств, установ, організацій всіх форм власності та юридичних, фізичних осіб-підприємців населених пунктів Козівської територіальної громади на необхідність укласти договір (угоду) із надавачем послуг на вивіз твердих побутових відходів.

          Відсутність у фізичної особи, юридичної особи, підприємця договору на вивезення побутових відходів є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів», Правил благоустрою Козівської територіальної громади, Кодексу України про адміністративні правопорушення та тягне за собою адміністративну відповідальність.

            При виявленні фактів порушення Правил благоустрою території населених пунктів Козівської ТГ уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких до порушників  буде застосовуватись  адміністративне стягнення.

          Кодексом України про адміністративні правопорушення, зокрема статтею 152 за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів передбачено адміністративну відповідальність.

             Так, згідно вимог статті 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу  на громадян від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, на посадових осіб, суб’єктів підприємницької діяльності від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

           Для укладення договору на вивезення побутових відходів необхідно звернутися до надавача послуг КП «Благоустрій» за адресою: смт Козова, вул. Грушевського, буд. 32, каб.3, тел: 2-16-61.

Фото без опису