Департамент агропромислового розвитку інформує

  • 384

         Державний аграрний реєстр продовжує приймати заявки в рамках нової програми допомоги малим агровиробникам на загальну суму понад 1,5 млрд грн. Програма фінансується за рахунок бюджетної підтримки Європейського Союзу.

            На сьогоднішній день виробники сільськогосподарської продукції області подали 40 заявок.

За умовами програми, безповоротну допомогу зможуть отримати фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (отримувачі), які мають у власності та/або користуванні від одного до ста двадцяти гектарів земель сільськогосподарського призначення або мати у власності від трьох до ста голів великої рогатої худоби (корів), ідентифікованих та зареєстрованих відповідно до законодавства.

           Отримувачі, які зареєстровані в державному аграрному реєстрі і подали заявку, що відповідають критеріям програми, зможуть отримати безповоротну допомогу у розмірі:

-бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності — у розмірі 3100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача;

- спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки, — у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача.

           Подати заявку на участь у програмі можуть зареєстровані фермерські господарства та інші виробники сільськогосподарської продукції (фізичні та юридичні особи, а також фізичні особи-підприємці).

 

                  Останній термін подачі заявок – 15 листопада 2022 року.