ОГОЛОШЕННЯ про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

  • 490

___________________________________________________

(дата офіційного опублікування в Єдиному реєстрі

з оцінки впливу на довкілля

(автоматично генерується програмними засобами

ведення Реєстру, не зазначається суб’єктом господарювання)

__________________№ 20221189286______________

(реєстраційний номер справи

про оцінку впливу на довкілля планованої діяльності)

ОГОЛОШЕННЯ

про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля

        Повідомляємо про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності, зазначеної у пункті 1 цього оголошення, з метою виявлення, збирання та врахування зауважень і пропозицій громадськості до планованої діяльності.

1. Планована діяльність

Планована діяльність полягає в технічному переоснащенні котлів Радіант № 3 і № 4 з переведенням на альтернативні енергоносії (основне паливо - вугілля марки ДГ, Г, резервне паливо - пелета з лушпиння соняшника) зі збільшенням продуктивності до 27 т/год, встановлення котла Q MAX EKO 250 для опалювання побутових приміщень та облаштуванні автозаправної станції з встановленням надземного сталевого горизонтального резервуара РГН-1-1-25 на ТзОВ «Радехівський цукор», Козівський підрозділ.

Мета переоснащення котлів Радіант - зниження споживання природного газу існуючої ТЕЦ, використання альтернативних енергоносіїв. Передбачається збільшення номінальної продуктивності котлів до 27 т/год.

Мета облаштування автозаправної станції – введення комплексного використання нафтопродуктів для автотранспорту в межах підприємства. Передбачається влаштування сталевого горизонтального надземного резервуару для зберігання нафтопродуктів РГН-1-1-25.

Мета облаштування котла Q MAX EKO 250 – обігрів побутових приміщень.

Потреба в енергоносії (вугілля) складає орієнтовно 150-160 тон/добу. Потужність котлів Радіант № 3 та №4 24,84 МВт (кожного). Для забезпечення належного функціонування котлів існує потреба у використанні наступних проектованих та існуючих споруд/обладнань: котельні (існуючої); рукавного фільтра (проектованого); мультициклону (проектованого); димососа (проектованого); димової труби Ø4500 мм (внутрішній), Н=60 метрів (існуючої); естакади подачі палива (проектованої); силосу вапна (проектованого); станції приймання та подачі альтернативного палива (проектованої); складу вугілля 4000 м2 (проектованого), сортувальної станції вугілля по фракціях продуктивністю 20 т/год (проектованої), дробарки валкової продуктивністю 20 т/год (проектованої); площадки зберігання залишків продуктів горіння (проектованої).

Транспортування енергоносія (вугілля) передбачається здійснювати існуючим залізничним транспортом та автотранспортом.

Планована заправна станція включає в себе сталевий горизонтальний надземний резервуар РГН-1-1-25 в кількості 1 шт. Технічні характеристики резервуара РГН-1-1-25: номінальна місткість -25000 л, діаметр – 2294 мм, маса - 2066 кг.

Транспортування нафтопродуктів (дизельного пального) для потреб автозаправної станції підприємства здійснюється з використанням автотранспорту. Злив палива з автоцистерни передбачено крізь герметичні зливні швидкороз’ємні муфти та спеціальні фільтри, які запобігають попаданню механічних сумішей в резервуар. Виконання технологічних операцій зі зливу передбачається за допомогою насосної установки автоцистерни. Територія обладнується інженерними мережами дощової каналізації для відведення стоків, освітленням, передбачається влаштування твердого покриття.

Планований твердопаливний котел Q MAX EKO 250 працює на вугіллі горошок, кількість вугілля 0,3 т/ добу в опалювальний сезон.

Планована діяльність відноситься до першої та другої категорії видів діяльності та об’єктів, які можуть мати значний вплив на довкілля та підлягають оцінці впливу на довкілля відповідно до ст. 3 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» у відповідності до:

пункту 2 частини 2: теплові електростанції та інші потужності для виробництва електроенергії, пари і гарячої води тепловою потужністю 50 мегават і більше з використанням органічного палива,

пункту 22 частини 2: технічне переоснащення об’єктів, зазначених у пунктах 1-21 цієї частини,

підпункту 2 пункту 4 частини 3: поверхневе та підземне зберігання викопного палива чи продуктів їх переробки на площі 500 квадратних метрів і більше або об’ємом 15 кубічних метрів і більше».

Місце провадження планованої діяльності - 47600, Тернопільська обл., Тернопільський р-н, смт. Козова, вул. Заводська, буд. 1.

2. Суб’єкт господарювання

Місцезнаходження юридичної особи: 80250, Львівська обл., Червоноградський район, с. Павлів, проспект Юності, буд. 39.

Керівник: Генеральний директор ТзОВ «Радехівський цукор» Віталій Сікорський.

Контактний номер телефону: (03255) 4-11-10.

Електронна адреса: office.p@radsugar.com.ua

3. Уповноважений орган, який забезпечує проведення громадського обговорення

Міністерство захисту довкілля та природніх ресурсів України. Адреса: 03035, м. Київ, вул. Василя Липківського, 35, тел. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50.

Електронна пошта направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля: OVD@mepr.gov.ua, Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.

4. Процедура прийняття рішення про провадження планованої діяльності та орган, який розглядатиме результати оцінки впливу на довкілля

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде Висновок з оцінки впливу на довкілля, у якому визначено допустимість провадження такої планової діяльності (ч.3 ст. 11 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля»), що видається Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України.

5. Строки, тривалість та порядок подання письмових зауважень та пропозицій до звіту з оцінки впливу на довкілля.

 Тривалість подання зауважень та пропозицій становить _25_ робочих днів (не менше 25, але не більше 35 робочих днів) з моменту офіційного опублікування цього оголошення (зазначається у назві оголошення) та надання громадськості доступу до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації, визначеної суб’єктом господарювання, що передається для видачі висновку з оцінки впливу на довкілля.

Відповідно до Закону України від 18.06.2020 р № 733-IX Про внесення зміни до статті 17 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля» щодо запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), громадське обговорення планованої діяльності проводиться у формі надання письмових зауважень та пропозицій (у тому числі в електронному вигляді).

Протягом усього терміну подання зауважень та пропозицій громадськість має право подавати будь-які зауваження або пропозиції, які, на її думку, стосуються планованої діяльності, без необхідності їх обґрунтування. Зауваження та пропозиції подаються в письмовій формі (в електронному вигляді). Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

6. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган,що забезпечує доступ до звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої доступної інформації щодо планової діяльності.

Міністерство захисту довкілля та природніх ресурсів України. Адреса: 03035, м. Київ, вул. Василя Липківського, 35, тел. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50.

Електронна пошта направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля: OVD@mepr.gov.ua, Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.

7. Уповноважений центральний орган або уповноважений територіальний орган, до якого надаються зауваження і пропозиції, та строки надання зауважень і пропозицій

Міністерство захисту довкілля та природніх ресурсів України. Адреса: 03035, м. Київ, вул. Василя Липківського, 35, тел. (044) 206-31-40, (044) 206-31-50.

Електронна пошта направлення зауважень і пропозицій, для процедур ОВД, що здійснюються Міндовкілля: OVD@mepr.gov.ua, Контактна особа – Котяш Лада Павлівна.

Зауваження і пропозиції приймаються протягом усього терміну подання письмових зауважень та пропозицій, зазначеного в абзаці другому пункту 5 цього оголошення.

8. Наявна екологічна інформація щодо планованої діяльності

Звіт з оцінки впливу на довкілля планованої діяльності на 224 аркушах з додатками.

9. Місце (місця) розміщення звіту з оцінки впливу на довкілля та іншої додаткової інформації (відмінне від приміщення, зазначеного у пункті 6 цього оголошення), а також час, з якого громадськість може ознайомитися з ними:

1. ТзОВ «РАДЕХІВСЬКИЙ ЦУКОР» Козівський підрозділ

Адреса: 47600, Тернопільська обл., Тернопільський район, смт. Козова, вул. Заводська, 1.

Дата, з якої громадськість може ознайомитись з документами - з 10.06.2022 року.

Контактний номер телефону: (03255) 4-11-10.

Контактна особа: Генеральний директор Віталій Сікорський

Електронна адреса: office.p@radsugar.com.ua.

Фото без опису