З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 107 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

  • 356

                               Додаток до листа від 03.05.2022 №01-04-974/12

Внаслідок бойових дій постраждали 225 працівників, 80 з них загинули

     З початку війни внаслідок бойових дій на підприємствах України зафіксовано 107 випадків травмування та/або смерті працівників, більшість з яких групові.

     Під час виконання трудових обов’язків через збройну агресію росії постраждали 225 працівників, 80 з них загинули.

      Найбільша кількість потерпілих зареєстрована у Миколаївській області – 53 постраждалих, 24 з яких травмовані смертельно, а також Києві – 41 постраждалий, 13 смертельно.

        Висловлюємо співчуття близьким і рідним.

   Щодо кожного випадку поранень або смерті українських працівників внаслідок російського вторгнення організовується робота з розслідування.

       Усі працівники, постраждалі під час роботи внаслідок бойових дій, забезпечуються страховими виплатами і медико-соціальними послугами Фондом соціального страхування України. Окрім грошових виплат ФССУ компенсує для них 100% вартості лікування усіх прямих наслідків випадку – від необхідних лікарських засобів і виробів медичного призначення до операцій, діагностик, протезів і ендопротезів тощо.

      Потерпілі зі стійкою втратою працездатності упродовж усього життя або до повного відновлення здоров’я крім одноразових допомог також забезпечуються Фондом щомісячними страховими виплатами, які у повному обсязі компенсують їм втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності. Також одноразові грошові допомоги і щомісячні страхові виплати призначаються для членів сімей загиблих працівників.

     Зверніть увагу, до відомостей про кількість постраждалих не включаються військовослужбовці, поліцейські, рядовий та начальницький склад органів внутрішніх справ, органів і підрозділів цивільного захисту ДСНС та ін.

 

 

Пресслужба виконавчої дирекції
Фонду соціального страхування України