Відбувся семінар для ВПО у закладі дошкільної освіти "Ромашка"

  • 286

          Кожен житель нашої України має право на безоплатну правову первинну допомогу. Але не завжди можна вирішити питання за допомогою консультацій та роз’яснень. Необхідне представлення інтересів людей у судах, інших органах. Тож, соціально незахищені категорії населення можуть отримати безоплатну вторинну правову допомогу. До цієї категорії відносяться і внутрішньо переміщені особи.

       Задля обізнаності внутрішньо переміщених осіб, щодо надання безоплатної первинної допомоги, а також вторинної правової допомоги, фахівцем сектору «Козівське бюро правової допомоги» було проведено семінар.

Внутрішньо переміщені особи, в тому числі особи, які подали заяву на отримання довідки ВПО, мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Це означає, що ця категорія населення може скористатися послугами юристів або адвокатів для захисту та представництва інтересів у судах, складення документів процесуального характеру.

Для цього потрібно надати такі документи:

– паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

– реєстраційний номер облікової картки платника податків такої особи та/або її представника, опікуна, піклувальника;

– довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

          За більш детальною інформацією внутрішнього переміщені особи можуть звертатись на гарячу лінію за номером телефону 0 800 213 103, або до найближчого місцевого центру чи бюро правової допомоги.

Фото без опису