В громаді проведено семінар щодо соціальних виплат для ВПО

  • 557

            З метою інформування внутрішньо переміщених осіб, 08 квітня 2022 року працівниками сектору Козівського бюро правової допомоги та Центром надання соціальних послуг Козівської селищної ради проведено семінар на тему «На яку соціальну виплату, може розраховувати внутрішньо переміщена особа від держави».

         У зв’язку з широкомасштабним вторгненням російської федерації в Україну, внутрішньо переміщені особи отримають допомогу на проживання від держави у розмірі 3000 гривень на кожну дитину або людину з інвалідністю, та у розмірі 2000 гривень на кожну іншу особу. Допомога надається щомісячно з місяця звернення на весь період введення воєнного стану плюс один місяць після його припинення чи скасування.

     Для подання заяви про надання допомоги внутрішньо переміщена особа може  звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення (УПСЗН) або центру надання адміністративних послуг (ЦНАП). Незабаром таку заявку можна буде подати й у мобільному застосунку Дія.

         Також працівники наголосили, що для подачі заяви у offline форматі потрібні паспорт, ІПН, свідоцтво про народження дитини чи документ, що підтверджує інвалідність, а також номер IBAN картки для виплат.

   

 

Фото без опису