Про заборону спалювання листя, залишків сухої рослинності та побутових відходів на території Козівської територіальної громади

  • 1125

від 24 березня  2022 року                                                                         № 41

 

Про заборону спалювання листя,

залишків сухої рослинності та побутових відходів

на території Козівської територіальної громади

 

   У зв’язку з різким збільшенням у весняний період порушень природоохоронного та санітарного законодавства – масовим спалюванням листя, сухої трави та відходів, з метою запобігання погіршенню якості атмосферного повітря, відповідно до Закону України «Про охорону атмосферного повітря», Санітарних правил утримання територій населених місць № 42-128-4690-88, Кодексу України про адміністративні правопорушення, керуючись статтею 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

  1. Заборонити спалювання листя, залишків сухої рослинності та побутових відходів на території Козівської територіальної громади.
  2. Голові адміністративної комісії Роману Солтису забезпечити оперативне реагування на звернення громадян про спалювання відходів.
  3. Керівникам підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності, тримати на постійному контролі санітарно-екологічний стан власних та прилеглих територій, санітарно-захисних зон та не допускати понаднормового накопичення відходів та їх спалювання.
  4. Виконавчому комітетові селищної ради організувати проведення роз’яснювальної роботи з населенням про недопущення спалювання твердих побутових відходів, опалого листя, стерні, залишків сухої рослинності, здійснювати постійний контроль за дотриманням Правил благоустрою Козівської селищної ради.
  5. В разі виявлення порушень спільно із представниками відділу поліції складати протоколи про адміністративні правопорушення на фізичних та юридичних осіб та подавати на розгляд адміністративної комісії.
  6. Контроль за виконанням даного розпорядження доручити заступнику селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайлу Простяку.
     

     Козівський селищний голова                                Сергій ДОБАЛЮК

Фото без опису