Компенсація за не використану відпустку під час звільнення

  • 399

        Компенсація за не використану відпустку до сьогодні залишається однією із виплат, щодо правильності та необхідності розрахунку якої виникають спори між працівником та роботодавцем.

        Всі працівники підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також ті, що працюють за трудовим договором у фізичних осіб, мають право на відпустку. Тривалість всіх видів відпусток обчислюють в календарних днях і відлік стартує з першого дня роботи. Тож щорічно у працівника набігає стаж роботи, що дає право на відпустку, а значить і календарні дні відпустки, котрі працівник може взяти за правилами, визначеними законодавством.

         Але зазвичай життя вносить свої корективи, попри запланований графік відпусток. Тому у більшості працівників завжди залишаються невикористані дні відпустки, котрі варто компенсувати грішми у випадку звільнення працівника. 

        Саме про компенсацію за не використану відпустку під час звільнення  з метою інформування для працівників Козівського будинку дитячої та юнацької творчості "Юність" було проведено семінар. Спеціаліст детально роз’яснила, коли виплачується компенсація за невикористану відпустку, кому і які види відпусток не компенсують при звільненні, як визначають суму компенсації за невикористану відпустку при звільненні та надала консультації з інших питань.

2Фото без опису