В рамках проекту Програми «Прискорення приватних інвестицій у сільське господарство» відбувся правопросвітницький захід на тему «Безоплатне отримання земельної ділянки»

  • 530

Фахівець Козівського бюро правової допомоги Оксана Пекар 9 листопада провела тематичний правопросвітницький захід у Теофіпільському старостинському окрузі. Вона зазначила, що кожен громадян України має право на безоплатне отримання земельної ділянки із земель державної і комунальної власності. 

Передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян можлива лише один раз за кожним видом використання. Це означає, що кожен громадянин має право отримати у приватну власність до шести земельних ділянок різного цільового призначення.

Було роз’яснено , хто має право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності , який розмір земель, етапи безоплатного отримання земельної ділянки та інше. А також повідомлено адресу за якою жителі зможуть звертатись за правовими консультаціями та юридичною допомогою.

За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

— м. Бережани, вул. Банкова, 6;

— смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

— м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

— смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

— м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 104а.

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.

Фото без опису Фото без опису