Про важливість вакцинації працівників освітньої галузі говорили у Козівській селищній раді

  • 1721

        Козівський селищний голова Сергій Добалюк провів розширену нараду з питання проведення вакцинації за участі першого заступника селищного голови Вадима Щеглова, заступника селищного голови Романа Солтиса, представників відділу освіти, культури, молоді та спорту, керівників освітніх, дошкільних, позашкільних, культурних закладів Козівської громади.

       Приводом для наради стала постанова Кабінету Міністрів України від 28.07.2021 р. №787(Зміни, що вносяться до постанови КМУ від 9 грудня 2020 р. №1236).

      Завідувач сектору освіти відділу освіти, культури, молоді та спорту Галина Петько зазначила, що серед педагогічних працівників вакцину отримали близько 25% осіб, техпрацівників – 14% (в той час, як згідно постанови, ця цифра має сягати 80%). Тому, якщо ситуація не зміниться, у випадку встановлення жовтої, помаранчевої, червоної зони у Козівській громаді, заклади освіти будуть змушені перейти на дистанційну форму навчання.

     Керівник Центру первинної медико-санітарною допомоги Зоряна Пончко інформувала присутніх щодо стану вакцинальної кампанії станом на 12 серпня. Так, у Козівській громаді вакцину від коронавірусу отримали близько 15% населення. Також вона акцентувала, що тривалий період часу(близько 2,5 місяці) у громаді не фіксували нових хворих, натомість станом на 12 серпня зафіксовано 8 нових випадків позитивних тестів ПЛР на COVID-19 (в тому числі 1 – штаму Дельта).

       В медиків Козівської громади є три види вакцин (AstraZeneca, CoronaVac та Moderna), за бажанням отримати вакцину Pfizer можна у пункті масової вакцинації, який створений у Бережанській громаді.

      Для того, аби записатися на вакцинацію, зазначила Зоряна Миронівна, варто повідомити свого сімейного лікаря, або здійснити запис, зателефонувавши у реєстратуру лікарні (097 470 30 01).

      Також для мешканців віддалених сіл є можливість виїзду мобільної бригади, яка може здійснювати вакцинацію для людей похилого віку вдома.

    Інформацію від Зоряни Пончко доповнив керівник Держпромспоживслужби у Козівській громаді Йосип Бобко. Він підкреслив важливість вакцинації працівників освітньої сфери, особливо в умовах продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.