Семінар щодо цифрової грамотності населення

  • 351

        В Козівській районній філії Тернопільського обласного центру зайнятості відбувся семінар з підвищення цифрової грамотності для безробітних осіб за участю в.о. начальника відділу «Козівське бюро правової допомоги» Оксани Пекар.

      Цифровізація країни несе позитивні зміни в усіх сферах життя — від освіти та медицини до науки та бізнесу. При цьому є одна фундаментальна річ, без якої успішно цифровізувати країну неможливо. Це цифрова грамотність населення.

      Під час заходу надано коротку інформацію про порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги фізичним особам, а також перелік необхідних документів для її отримання.

        Учасники дізналися про он-лайн сервіси Безоплатної правової допомоги, зокрема особливості роботи довідково-інформаційної платформи правових консультацій WikiLegalAid та першої комунікаційної платформи серед державних установ - Правового клубу PRAVOKATOR .

        За отриманням безоплатної правової допомоги громадяни можуть звертатися до Тернопільського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою: м. Тернопіль, вул. Шпитальна, 7, контактний телефон: (0352) 52-15-20, 068-355-13-63.

         Адреси структурних підрозділів Тернопільського місцевого центру – бюро правової допомоги:

— м. Бережани, вул. Банкова, 6;

— смт. Козова, вул. Дорошенка, 3;

— м. Підгайці, вул. Шевченка, 2а;

— смт. Підволочиськ, вул. Д. Галицького, 80;

— м. Теребовля, вул. Кн. Василька, 104а.

        Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги – 0-800-213-103. Зателефонувавши за ним, Ви зможете уточнити актуальну інформацію щодо осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, змін в законодавчій базі стосовно її надання, актуальні адреси та контакти центрів у всіх регіонах України. Ця телефонна лінія працює цілодобово. Дзвінки у межах України – безкоштовні.

Фото без опису